Afbeelding
Google

Gemeente wijst bouwplan op plek Kwikfit-garage af

12 maart 2021 om 15:30 Politiek

AMSTELVEEN De gemeente heeft een bouwproject afgewezen voor een appartementencomplex dat de voormalige Kwikfit-garage aan de Amsterdamseweg had moeten vervangen. Volgens wethouder Floor Gordon was het plan te grootschalig voor de betreffende plek, waarmee het niet in omgeving paste. 

Gordon antwoordde dit op vragen van AVA-raadslid Michel Becker naar aanleiding van onrust die bij omwonenden van het pand was ontstaan over het plan. “De ontwikkelaar heeft een informatieavond gehouden, die wel vooraf bij de gemeente is aangemeld en waar een ambtenaar als toehoorder bij aanwezig was,” aldus Gordon. “De gemeente was echter vooraf niet op de hoogte gesteld van de inhoud van de presentatie. Diverse bewoners hebben vervolgens bij ons zorgen geuit over het plan.” 

De gemeente heeft het pand inmiddels de status van monument gegeven, wat overigens juridisch is aangevochten. Het is onbekend wanneer de rechtbank hierover uitspraak doet. “Er worden al sinds 2016 gesprekken gevoerd over de toekomst van dit perceel en de achterliggende werkplaats,” aldus Gordon. “Tot nu toe is er geen haalbaar plan voor deze plek ingediend. We hebben de ontwikkelaar gevraagd geen grootschalige plannen meer te maken. Per brief hebben we bewoners geïnformeerd dat het college geen medewerking verleent aan het plan van de ontwikkelaar. We juichen initiatieven toe, maar adviseren dat wel altijd in samenspraak met de gemeente te doen.”

René de Leeuw

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie