Het Kwitfit pand aan de Amsterdamseweg.
Het Kwitfit pand aan de Amsterdamseweg. Google

Gemeente: ‘Tot op heden nog geen bouwplan voor Kwikfit pand dat acceptabel is’

8 maart 2021 om 11:00 Overig

AMSTELVEEN Omdat er bij de gemeente zorgen zijn geuit over plannen van ontwikkelaar MSolutions Real Estate voor het Kwikfit pand, heeft het gemeentebestuur de buurtbewoners een brief gestuurd over de status van het plan. De ontwikkelaar hield onlangs een presentatie voor buurtbewoners over de plannen om op locatie van Amsterdamseweg 484 – 488 (Kwikfit pand) en 490 (Vlieggebouw) nieuwbouw te realiseren. 

‘Het staat een ontwikkelaar vrij om een informatieve bijeenkomst te organiseren om te polsen hoe zijn plannen in de buurt vallen’, schrijft de gemeente. ‘We zijn al lange tijd in gesprek met de ontwikkelaar en tot op heden is er nog geen bouwplan op tafel gekomen dat acceptabel is voor de gemeente. Om die reden is het beoogde nieuwbouwplan niet behandeld door het college van B en W en verleent de gemeente geen medewerking aan het plan in de huidige vorm’, staat te lezen in de brief.

Het hoekpand van de Kwikfit garage heeft op 18 december 2018 een monumentale status gekregen. De werkplaats achter het hoofdgebouw niet. Op dit moment loopt er nog een door de pandeigenaar gestarte juridische procedure tegen deze aanwijzing tot gemeentelijk monument. De gemeentelijke bezwaarcommissie heeft zijn bezwaar ongegrond verklaard. Daartegen heeft de pandeigenaar beroep aangetekend. Wanneer de zitting in de rechtbank is, is nog niet bekend. 

Beperkte herontwikkeling is mogelijk zolang de beeldbepalende positie van het gemeentelijke monument wordt behouden ten opzichte van nieuw te bouwen woningen, het plan voldoet aan gemeentelijke kaders en past in de buurt. Omdat het plan niet door het college van B en W in behandeling is genomen, ligt er geen enkele ruimtelijke procedure in het verschiet waartegen formeel bezwaar kan worden gemaakt. Ook is er nog geen sprake van politieke behandeling in college of raad, aldus de gemeente.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie