Afbeelding
AVA

AVA stelt raadscommissie vragen over bouwplan voor locatie Kwikfitgarage

8 maart 2021 om 10:30 Overig

AMSTELVEEN Actief voor Amstelveen (AVA) stelt donderdag 11 maart mondelinge vragen in de vergadering van de commissie Ruimte, Wonen en Natuur over de ontwikkelingen voormalige Kwik-Fit garage Amsterdamseweg. Afgelopen week werden bewoners in de buurt opgeschrikt door de presentatie die een projectontwikkelaar gaf over de bouw van een nieuw appartementencomplex op die plek, meldt de partij. ‘Er ontstond terecht verbijstering over het bouwgedrocht van een overigens ons onbekende projectontwikkelaar. We hebben daarover enkele vragen aan de wethouder.’ 

AVA wil weten hoe de wethouder aankijkt tegen de omvang van dit plan en hoe een dergelijk plan zich verhoudt met de monumentale bescherming van de voormalige Kwikfitgarage. De partij vraagt zich af of dat niet in strijd is met elkaar. 

Ook wordt de wethouder gevraagd of hij kan toezeggen dat de gemeente niet voornemens is een dergelijk omvangrijk plan te steunen. ‘Het is ons niet duidelijk geworden of de wethouder en/of de ambtelijke medewerkers van de actie van de projectontwikkelaar op de hoogte waren. Zo nee, hoe kan dat? Is er geen enkel contact geweest?’ Tussen de regels van persberichten doorlezend, vermoedt AVA echter dat er wel degelijk contact met de gemeente is geweest. ‘En eveneens in de pers lezend, lijkt het er op dat de wethouder de actie van de projectontwikkelaar vergoelijkt en aanduidt als een soort proef met participatie volgens de nieuwe Omgevingswet. Kan de wethouder dat bevestigen? Is de wethouder met ons van mening dat een serieuze participatie niet gebaat is met experimenten waarbij de gemeente niet is betrokken? Wil de wethouder deze actie daarom hartgrondig afkeuren?’ Ten slotte vraagt AVA of de wethouder kan toezeggen dat het college haar uiterste best zal doen om de buurtgemoederen gerust te stellen door vanuit de gemeente een schriftelijke reactie aan de buurtbewoners te sturen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie