Er is onder meer vastgeld dat er blijvend aandacht moet zijn voor kwaliteitsverbetering van woningen.
Er is onder meer vastgeld dat er blijvend aandacht moet zijn voor kwaliteitsverbetering van woningen. Eddie de Blieck

Amstelveen maakt nieuwe prestatieafspraken met Eigen Haard: ‘Meer kansen voor starters’

5 maart 2021 om 12:44 Wonen

AMSTELVEEN De gemeente Amstelveen heeft voor de periode 2021-2024 nieuwe afspraken gemaakt met woningcorporatie Eigen Haard. In deze zogenoemde prestatieafspraken staat onder meer dat kansen voor Amstelveense jongeren en starters vergroot moeten worden en dat er blijvend aandacht is voor kwaliteitsverbetering van woningen en goede communicatie met huurders.

De besprekingen die de gemeente, Eigen Haard en de Bewonersraad Amstelveen hebben gevoerd om te komen tot de prestatieafspraken hebben geresulteerd in een aantal speerpunten voor de komende jaren. Er zijn onder meer afspraken gemaakt over de voor Amstelveen ‘passende woningvoorraad’. Daarover is vastgesteld dat de sociale voorraad gelijk blijft en het aanbod in het middensegment gaat groeien. Dit is volgens de gemeente conform de eerder door de gemeenteraad vastgestelde Woonagenda.

DOORSTROMING Verdere moet doorstroming een extra impuls krijgen, vooral gericht op ouderen die nu niet meer passend wonen. Ook moet het aanbod voor kwetsbare inwoners wordt vergroot en er zijn voorrangsregelingen voor specifieke doelgroepen, zoals jongeren, onderwijzers en zorgmedewerkers.

Op gebied van toekomstbestendigheid is afgesproken dat woningen sneller worden verduurzaamd om milieu, woongenot en betaalbaarheid voor de huurder te verbeteren. Problemen met tocht, vocht en schimmel krijgen prioriteit.

LEGMEER De gemeente en Eigen Haard gaan het eerste halfjaar van 2021 in gesprek met grondeigenaren op bedrijventerrein Legmeer over de bouw van sociale huurwoningen. Ook wordt er in het eerste halfjaar besloten wat er gaat gebeuren met het appartementencomplex aan de Smeenklaan. Bekeken wordt of de woningen worden gerenoveerd of opnieuw worden gebouwd.

Voor de periode 2021/2022 hebben partijen de intentie om elf huurwoningen in het middensegment te realiseren aan de Appellaan-Notenlaan. Aan de Lindenlaan wordt ingezet op stedelijke vernieuwing en kwaliteitsverbetering van woningen. 

Verder biedt Eigen Haard in twee complexen waar al woningen zijn verkocht woningen te koop aan, aan zittende huurders en als huurders vertrekken aan mensen die een sociale huurwoning achterlaten.

De afspraken met de woningcorporatie en de Bewonersraad Amstelveen sluiten aan op de Woonagenda van de gemeente waarin het woonbeleid voor de komende jaren is vastgelegd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie