De House Top 1000 Allertijden wordt tijdens het Paasweekend door Wild FM en Deep.Radio live uitgezonden.
De House Top 1000 Allertijden wordt tijdens het Paasweekend door Wild FM en Deep.Radio live uitgezonden. Pixabay

DJ’S brengen in Amstelveen eerste stemmen uit op ‘House Top 1000 Allertijden’

5 maart 2021 om 11:34 Muziek

AMSTELVEEN In het Mspace-gebouw in de Amstelveense kantorenwijk Kronenburg worden zaterdag om 18.00 uur de verkiezingen geopend voor de twaalfde editie van de ‘House Top 1000 Allertijden’. Het startsein voor de verkiezing wordt dit jaar voor het eerst gegeven door een aantal house DJ’s. Zo krijgen Mark van Dale, Michel de Hey, DJ Jurgen en Atlantic Ocean de eer om de eerste stemmen uit te brengen. Dat gebeurt tijdens een besloten bijeenkomst waarbij geen publiek aanwezig kan zijn. De House Top 1000 Allertijden wordt tijdens het Paasweekend door Wild FM en Deep.Radio live uitgezonden vanuit het Mspace-gebouw.

Op Goede Vrijdag 2 april om 10:00 uur wordt de lijst afgetrapt met nummer 1000. Daarna volgt er een marathonuitzending tot en met Tweede Paasdag. Op maandag 5 april om 21:00 uur wordt de nummer 1 van de lijst uitgezonden. “De house lijst der lijsten is een uniek eerbetoon aan de muziekstroming die niet alleen de grootstemuzikale revolutie teweeg heeft gebracht sinds de rock ‘n roll, maar voor velen een way of life is,” aldus Bas Emons, directeur van Wild FM. Ook tijdens deze editie zullen tal van bekende house DJ’sweer een paar uur de uitzending voor hun rekening nemen. 

Het is voor de eerste keer dat de lijst wordt uitgezonden vanuit Mspace. Directeur Ingmar vanMaurik van Mspace heeft er ongelooflijk veel zin in. “Het is een uitdaging om in deze tijd de productie mogelijk te maken. Maar ik geloof ook dat juist in deze tijd de House Top 1000 een escape kan zijn om even niet alleen maar aan Corona te hoeven denken.”

De House Top 1000 is een lijst met de 1000 populairste houseplaten ooit gemaakt zoals ze worden beoordeeld door de luisteraars en volgers van de online kanalen van de House top 1000. Gemiddeld ontvangt de lijst zo’n kwart miljoen stemmen waarmee de luisteraars hun voorkeur uitspreken voor klassieke housetracks van 1982 (de oudste) tot tracks van minimaal 1 jaar oud.In 2020 stond het nummer ‘Plastic Dreams’ van Jaydee op nummer 1.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie