Afbeelding
Pixabay

Participe Amstelland viert Internationale Vrouwendag 2021 met webinars en workshops

4 maart 2021 om 14:45 Maatschappelijk

AMSTELVEEN Wereldwijd wordt maandag 8 maart tijdens Internationale Vrouwendag aandacht besteed aan de bijzondere prestaties van vrouwen in maatschappelijk, politiek en economisch opzicht. Dit jaar is het thema ‘Invloed met impact’.

Ook in Amstelveen wordt Internationale Vrouwendag gevierd. Vrijwilligers organiseren in samenwerking met Participe Amstelland op zondag 7 maart diverse online webinars en workshops. Iedereen kan meedoen.
Maandag 8 maart is er een digitaal empowermentprogramma vanuit diverse locaties via Zoom.

VROUWEN IN DE WERELD Rond en tijdens Internationale Vrouwendag zal Denise Dickmeis haar werk exposeren op het Stadsplein. De Schouwburg en Boekhandel Venstra hebben hun medewerking al toegezegd.
Denise kon toen ze niet meer beroepsmatig bezig was, weer tijd vrij maken voor haar grote hobby: schilderen en tekenen. Haar werken zijn heel verschillend. Van figuratief naar abstract en met verschillende materialen gemaakt. De serie ‘Vrouwen in de wereld’ is tot stand gekomen, doordat Denise een artikel las over de soms nog, ontluisterende, ongelijkwaardige plaats van de vrouwen in de wereld. De afbeeldingen zijn geschilderd in grijs/ wit en zwart. Dit geeft het werk een soort neutraliteit. Alle vrouwen zijn gelijk, ook al verschillen zij onderling.

Kijk voor meer informatie over aanmelding en het programma op de pagina Internationale Vrouwendag Amstelland van Participe Amstelland of op de Facebookpagina Vrouwen in Amstelland.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie