Afbeelding
Pixabay

Regeling voor woningzoekenden tussen 28 en 34 jaar opnieuw verlengd

4 maart 2021 om 12:38 Wonen

AMSTELVEEN Woningzoekenden tussen de 28 en 34 jaar kunnen ook dit jaar aanspraak maken op een speciale regeling voor begeleiding naar een sociale huurwoning. De maatwerkregeling is opnieuw verlengd. Voor 2021 zijn er twintig woningen beschikbaar.

“We roepen kandidaten op zich te melden als ze denken dat ze aan de criteria voldoen”, zegt wethouder Rob Ellermeijer. “De afgelopen twee jaar hebben we zo’n veertig Amstelveners aan een woning kunnen helpen met deze regeling.”

De zogeheten ‘Maatwerkregeling voor 28-34 jarige woningzoekenden’ is begin 2019 ingesteld en wordt in samenwerking met Eigen Haard uitgevoerd. Het is bedoeld voor een specifieke groep Amstelveners die niet meer in aanmerking komt voor een woning met een tijdelijk jongerencontract omdat ze ouder zijn dan 28 jaar. “Deze groep zit feitelijk klem”, zegt Ellermeijer. “Met deze regeling geven we ze een kans.”

CRITERIA Om in aanmerking te komen voor de regeling geldt een aantal criteria. De woningzoekende is 28 tot en met 34 jaar oud en is ten minste zes jaar onafgebroken ingezetene dan wel gedurende de voorafgaande tien jaar ten minste zes jaar onafgebroken ingezetene geweest van de gemeente Amstelveen. De woningzoekende zoekt ten minste zes jaar naar een woning via Woning Net waarbij de laatste zes maanden tenminste drie keer is gereageerd op een woning. Hij of zij mag in 2019 en 2020 geen aangeboden woning hebben geweigerd. Maatwerk Wonen 2020 is er alleen voor woningzoekenden die nog geen zelfstandige woonruimte hebben.

AANMELDEN Amstelveners die denken in aanmerking te komen op basis van de gestelde criteria kunnen zich van 10 maart tot 1 mei melden op www.amstelveen.nl/maatwerkwonen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie