Afbeelding
Thuiswerkplek

4 tips om je tuinhuis als tuinkantoor in te richten

3 maart 2021 om 13:00 Partnercontent

Thuiswerken is de nieuwe norm geworden. We kunnen niet meer zo vaak naar kantoor als we zouden willen, of misschien mag je helemaal niet meer naar kantoor. Investeren in een goede thuiswerkplek is daarom belangrijker dan ooit. Je kunt aan de eetkamertafel binnen zitten, maar is dat wel zo ideaal? Wij denken van niet. Tuinhuizen bieden de perfecte uitkomst! Graag vertellen wij jou hoé en waarom je je tuinhuis moet inrichten als tuinkantoor.

Meer tijd door de lockdown

Door aan de slag te gaan in je tuinhuis heb je een mooi project in handen, waar je je tijd en energie in kan stoppen en waar vervolgens ook nog eens iets moois uitkomt waar je plezier van hebt. Nu we in de lockdown verkeren is het fijn iets om handen te hebben. Daarbij heb je er nu waarschijnlijk meer tijd voor dan wanneer alles weer open is. 2021 is daarom het perfecte moment om je tuinhuis om te toveren tot tuinkantoor. 

Richt jouw tuinkantoor in op papier

Nu we hebben verteld waarom we denken dat dit het juiste moment is om te investeren in een tuinkantoor, vertellen we je graag hoe je dit kunt doen en waar je op moet letten. Een tuinkantoor moet uiteraard wel van alle gemakken worden voorzien! De eerste belangrijkste stap is een plattegrond maken van de ruimte. Waar komt het bureau? Waar komt de verlichting? Maak een tekening hoe je de ruimte in wil richten. Dit geeft je een goede houvast tijdens het project en zo kun je gestructureerd te werk gaan.

Tips voor het inrichten van jouw tuinhuis tot tuinkantoor

  • Zorg voor een goed bureau en een comfortabele bureaustoel. Je herkent het misschien wel. Je zit op je eetkamerstoel, die net iets te laag is voor de eetkamertafel waardoor je op een kussen moet zitten. Dit moet je voorkomen. Een goede ergonomische zithouding is belangrijk om lichamelijke klachten te voorkomen. 
  • Zorg voor stroomtoevoer. Je wil je laptop opladen, je tuinkantoor verlichten en misschien ook wel verwarmen. Zorg daarom voor stroomtoevoer naar je tuinhuis.
  • Een sterke wifi verbinding. Er is niets frustrerender dan constant je internetverbinding verliezen. Dit verstoord je workflow, en ook de communicatie met collega’s of klanten. Zorg daarom voor een goede wifi verbinding in je tuinhuis.
  • Maak er een inspirerende werkplek van. Kleed je werkplek leuk aan. Zet veel planten neer, hang een mooi schilderij aan de muur en creëer opbergplek. Zorg ervoor dat het een fijne plek is om je werkdag te spenderen om zo het uiterste uit jezelf te halen, iedere dag weer.

 Ben je op zoek naar een tuinhuis of tuinkantoor? Bij Fonteyn vind je alle tuin specialiteiten onder één dak.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie