Pierre Bokma speelt Wit Konijn Rood Konijn.
Pierre Bokma speelt Wit Konijn Rood Konijn. PR

Een jaar na sluiting staat Pierre Bokma in Schouwburg Amstelveen met ‘Wit Konijn Rood Konijn’

1 maart 2021 om 15:45 Podiumkunsten

AMSTELVEEN In heel veel landen moesten de theaters op 13 maart 2020 hun deuren sluiten vanwege corona. Nu één jaar later wordt in Nederland, en in meer dan dertig landen wereldwijd, op 13 maart 2021 de voorstelling Wit Konijn Rood Konijn gespeeld om hierbij stil te staan. In theaters over de hele wereld, van Argentinië tot Australië en van India tot Nederland, gaan acteurs het toneel op om de kracht van theater te tonen. 

Overal ter wereld wordt gelijktijdig de internationale theaterhit Wit Konijn Rood Konijn gespeeld. In elk theater opent een acteur ter plekke, op het podium, een verzegelde envelop met de tekst van het stuk Wit Konijn Rood Konijn. Met de stapel beschreven vellen in de hand begint hij of zij, geheel onvoorbereid, aan een eerste lezing die meteen de definitieve uitvoering is. Dat geeft de kracht aan van de prilheid, het eenmalige en niet-herhaalbare van het theater. 

Acteurs en publiek ontdekken tijdens het lezen en spelen de inhoud van het stuk Wit Konijn Rood Konijn van de Iraanse schrijver Nassim Soleimanpour. In Schouwburg Amstelveen wordt de voorstelling gespeeld door Pierre Bokma.

LIVESTREAM Vanwege de coronamaatregelen is Wit Konijn Rood Konijn te zien via livestream. Schouwburg Amstelveen nodigt het publiek van harte uit om zaterdag 13 maart om 20.00 uur vanuit hun huiskamer deel uit te maken van deze grootse, internationale theaterbeleving. De livestream is gratis te bekijken, een donatie wordt op prijs gesteld. Aanmelden is mogelijk via www.schouwburgamstelveen.nl/witkonijnroodkonijn.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie