Afbeelding
Gemeente Amstelveen

Drukte op eerste dag coronatestbus aan de Sportlaan

1 maart 2021 om 14:45 Corona

AMSTELVEEN Op het parkeerterrein voor de Ben Goudsmithal aan de Sportlaan staat sinds vanochtend de coronatestbus van de GGD. Burgemeester Tjapko Poppens ging er op deze eerste dag een kijkje nemen en zag dat er al meteen een flinke rij stond.

Tot en met 14 maart kunnen inwoners van Amstelveen zich dagelijks tussen 9.00 tot 12.00 uur en 12.45 en 16.00 uur zonder afspraak en gratis laten testen. Ze moeten dan wel een legitimatiebewijs en een mondkapje meenemen.

De burgemeester benadrukt het belang van snel testen bij klachten, ook als het slechts milde klachten zijn. “De coronatestbus is laagdrempelig en dichtbij. Goed dat mensen zich laten testen. Testen is naast het naleven van de coronamaatregelen een effectieve manier om verspreiding van het virus tegen te gaan.”

De mobiele testlocatie wordt door één bezoeker tegelijk betreden. Mensen wachten buiten de bus totdat zij aan de beurt zijn. Gastheren en -vrouwen ontvangen de bezoekers en beantwoorden eventuele vragen. De testuitslag kan thuis afgewacht worden. Meestal is die binnen 48 uur bekend, net als bij de reguliere testlocaties.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie