Ugur Pekdemir directievoorzitter Amstel & Vecht: "Samen kun je doelen bereiken, die als eenling onhaalbaar zijn."
Ugur Pekdemir directievoorzitter Amstel & Vecht: "Samen kun je doelen bereiken, die als eenling onhaalbaar zijn." Rabobank

Rabobank werkt aan Coöperatief Convenant ter versterking van regio

26 februari 2021 om 10:56 Economie

AMSTELVEEN Rabobank werkt aan een Coöperatief Convenant dat er voor moet zorgen dat onder meer de Metropoolregio Amsterdam sterker uit de coronacrisis komt. In deze regio namen driehonderd betrokken inwoners deel aan een door de bank georganiseerde regiodialoog. “Met elkaar gingen we in gesprek waar de belangrijkste economische en maatschappelijke uitdagingen en vooral ook kansen liggen voor onze regio,” aldus Ugur Pekdemir directievoorzitter Amstel & Vecht. 

De Metropoolregio is een van de 14 regio’s van de Rabobank die inbreng leveren voor een toekomstplan voor heel Nederland. Dat moet er zorgen dat alle betrokkenen vooruit kunnen met de grote transformaties waar het land voor staat: die van landbouw en voedselproductie, wonen, de energietransitie, financiële zelfstandigheid en de mogelijkheid voor iedereen om gelijkwaardig aan de samenleving deel te kunnen nemen (sociale inclusie). Het moet ook zorgen voor versterking van de verschillende regio’s, zeker in en na de tijd van de coronacrisis. 

Deze crisis leidt momenteel in alle lagen van de bevolking tot problemen. Rabobank is naar eigen zeggen met haar leden én netwerkstructuur in de samenleving en economie, de partij om een leidende rol te nemen in het realiseren van een visie hierop.  Om het Collectief Convenant te ontwikkelen heeft de Rabobank de handen ineen geslagen met leden, klanten, medewerkers en belanghebbenden. Met het convenant werkt de bank aan een toekomstplan voor Nederland en De bank wil het convenant in de lente van 2021 aan het kabinet presenteren. 

KRACHT VAN VERBINDING In de dialoog in Metropoolpoolregio Amsterdam kwamen meer dan 3.200 berichten over diverse onderwerpen aan bod.  ”De optelsom van deze input gebruiken we voor het Coöperatief Convenant. Alle reacties worden geanalyseerd door het kenniscentrum van Rabo Research en we verwachten begin april de uitkomsten hiervan. Ik geloof sterk in de kracht van verbinding en het gedeelde belang. Omdat je samen doelen kan bereiken, die als eenling onhaalbaar zijn. Dat coöperatieve DNA is ook precies waar onze bank voor staat en waar ik energie van krijg. We willlen de uitdagingen concreet samen oplossen en nieuw perspectief bieden,” aldus de directievoorzitter van Rabobank Amstel & Vecht. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie