Afbeelding
Gemeente Amstelveen

Gratis energieadvies met offertebegeleiding bij grootschalige renovaties

26 februari 2021 om 07:30 Wonen

AMSTELVEEN Gemeente Amstelveen gaat inwoners ondersteunen met gratis energieadvies en offertebegeleiding tijdens verduurzamingsprojecten. Het verduurzamen van een oudere bestaande woning is voor bewoners een ingewikkelde en tijdrovende klus. Vaak volgt op de aankoop van een verouderde woning een flinke verbouwing. Dat is het moment om een woning ook te verduurzamen en klaar te maken voor de toekomst, vindt de gemeente.

Floor Gordon, wethouder Duurzaamheid: “Op dit moment ondersteunt de gemeente inwoners al met maatwerk energieadviezen. De praktijk leert dat (nieuwe) eigenaren in korte tijd veel besluiten moeten nemen. Het beoordelen van offertes en nemen van de juiste duurzame beslissingen is een ingewikkeld proces, ook als er een maatwerkadvies is uitgebracht. Het gevolg is dat er momenteel onvoldoende gebeurt met de maatwerkadviezen. Daarom biedt de gemeente vanaf nu naast een maatwerkadvies ook gratis 8 uur offerte- en subsidieondersteuning aan.”

ADVIES Gratis energieadvies met offertebegeleiding is bedoeld voor (toekomstige) huiseigenaren in Amstelveen die voor minimaal 40.000 euro grootschalig gaan verbouwen, waarbij de woning verregaand wordt verduurzaamd. Dit project is opgezet in samenwerking met Energieloket Amstelveen. Informatie over het energieadvies met offertebegeleiding is te vinden op regionaalenergieloket.nl/amstelveen.

STAPPEN Het energieadvies met offertebegeleiding bestaat uit verschillende stappen. In het eerste gesprek wordt de huidige situatie van de woning vastgesteld en een persoonlijk stappenplan voor de bewoner opgesteld. De adviseur stelt op basis van het eerste gesprek een rapport op met onder andere een opsomming van de mogelijk te nemen maatregelen, een kosteninschatting en een overzicht van de door de klant te nemen vervolgstappen. Vervolgens helpt de adviseur de inwoner bij het opstellen van de vraag richting uitvoerende bedrijven en bij het uitzoeken van de juiste partijen om een offerte aan te vragen. Tot slot worden de aangevraagde offertes beoordeeld op prijs/kwaliteit verhouding, waarbij gelet wordt op onder andere de materiaal- en productkeuze, certificeringen en keurmerken van de aanbiedende partij en geboden garanties.

FINANCIERING EN SUBSIDIE Gedurende het gehele traject wordt de inwoner ondersteund en geadviseerd over de verschillende financierings- en subsidiemogelijkheden. Op basis van de offertes zal er een indicatie opgesteld worden over de aan te vragen subsidiehoogte. Ook is er ruimte voor vragen omtrent de subsidieaanvraag. De indicaties van de subsidie zijn geen garantie voor het daadwerkelijk uitgekeerde subsidiebedrag en de inwoner is zelf verantwoordelijk voor de aanvraag van de subsidie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie