Judoles net als voor de coronacrisis
Judoles net als voor de coronacrisis Sietse van Dulken

Drive-In Judoschool opent zijn deuren.

23 februari 2021 om 19:47 Sport Deel je nieuws

Judo is een contactsport die in een binnensport accommodatie wordt gegeven. De sport is uniek en pedagogisch verantwoord. Iedereen is gelijk en de regels zijn voor iedereen hetzelfde. Dat biedt duidelijkheid, structuur en een veilige sportomgeving. Kinderen vanaf 4 jaar zijn al welkom en leren al snel discipline, zelfvertrouwen en motorische vaardigheden te ontwikkelen.

Judoschool Van Dulken was voorafgaande van de Coronacrisis een goed lopende en groeiende sportclub. Samen met docent Jay van Andel kwamen er ruim 400 leerlingen naar de lessen. Deze judoka’s hebben inmiddels veel lessen en twee examenmomenten aan hun neus voorbij zien gaan.

De afgelopen maanden zijn de judolessen dagelijks online aangeboden. Er waren een aantal judoka's elke dag, elke training aanwezig en hebben heel veel opgestoken. Zelfs ouders deden mee met hun pupil. Het was een genot om dit te mogen doen, maar we weten allemaal dat judo online geen ‘echt’ judo is. Dit was ook de reden om te blijven zoeken naar een alternatief en dit is gelukt!

Inmiddels zijn alle buitenactiviteiten op diverse sportclubs alweer in volle gang. De binnensport bleef uitgesloten door alle maatregelen rondom het COVID-19 virus. Er moest een buitenlocatie beschikbaar komen, met een dak tegen alle weersomstandigheden. Het idee van een Drive-In Judoschool ontstond.

Met het volledige plan onder de arm heeft eigenaar Ewoud van Dulken in samenwerking met de Gemeente Amstelveen en het team van Shopping Center Stadshart dit mogelijk weten te maken. Afgelopen maandag waren de eerste lessen daadwerkelijk een feit. Het was een groot succes! De judoka's konden eindelijk weer hun krachten meten en weer lekker samen sporten.

De Drive-In judolessen vinden elke maandag en donderdag plaats in de Stadschouwburg parkeergarage aan de Thomas Cookstraat 1. De derde etage is dan omgetovert tot een werkelijke judoschool.


Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.dulken.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie