Afbeelding
Foto door form PxHere

De mooiste roeitochten in de omgeving van Amstelveen

23 februari 2021 om 13:53 Partnercontent

Wie roeien in de omgeving van Amstelveen zegt denkt waarschijnlijk direct aan de Bosbaan in het Amsterdamse Bos. De Bosbaan is 72 meter lang en inmiddels 118 meter breed. Daarmee voldoet de bekende roeibaan aan de huidige eisen voor een internationale wedstrijdbaan. In 1977 en 2014 werden hier dan ook de Wereldkampioenschappen roeien gehouden. En nog steeds vinden er regelmatig nationale en internationale roeiwedstrijden plaats. Maar ook als recreatieve roeier kun je terecht in het Amsterdamse Bos. Zo kun je met een kano of waterfiets het Amsterdamse Bos verkennen. Aan de andere kan kant van het bos kunnen watersporters hun hart ophalen in het Nieuwe Meer. Hier kun je zeilen, suppen, windsurfen en een bootje huren. Het Nieuwe Meer biedt zelfs toegang naar de grachten in Amsterdam! Ook vanuit het nabijgelegen Uithoorn kun je via het water de omgeving verkennen. Vanuit de plaatselijk roeivereniging worden voor jong en oud kano- en roeitochten georganiseerd over de Amstel, Drecht en Kromme Mijdrecht. Roeien is goed voor lijf en leden. Alle spieren doen mee en je kunt het zelfs op hoge leeftijd blijven doen om je conditie en algemene fitheid op peil te houden. Je kunt eigenlijk het hele jaar door blijven roeien, behalve als er ijs ligt natuurlijk. Maar dan is er nog altijd de roeitrainer voor thuis. Een roeimachine biedt de mogelijkheid om aan je roeitechniek en conditie te werken wanneer jij dat wil. Ga wel voor een best geteste roeitrainer om teleurstelling te voorkomen. Deze row 3 review bijvoorbeeld laat zien dat je voor niet al te veel geld al een prima roeitrainer in huis kunt hebben. Hieronder passeren nog een paar bijzondere roeitochten in de omgeving van Amstelveen de revue en vertellen we hoe je een de voor jou perfecte roeitrainer vindt.

Amsterdamse Bos
Roeien op de Bosbaan is voorbehouden aan leden van de roeivereniging Okeanos en de Koninklijke Nederlandse Roei Bond. Maar in de rest van het Amsterdams Bos kan iedereen het bos via het water verkennen. Zo zijn op de Grote Speelweide en aan de Grote Vijver kano’s en waterfietsen te huur en is de route voor kano’s uitgezet met behulp van paarse paaltjes. Veel verhuurders bieden ook complete arrangementen aan voor grotere groepen waar de combinatie van roeien, picknicken, brunchen en barbecueën aan het water tot de mogelijkheden behoort.

Het Nieuwe Meer
Aan de andere kant van het bos dan waar de Bosbaan ligt vinden we het Nieuwe Meer. Ook hier kun je onder andere verschillende soorten boten huren. Het meer vormt een natuurlijke verbinding tussen de Amsterdamse rivier de Schinkel en de Ringvaat die door de Haarlemmermeerpolder loopt. Wanneer je via de Nieuwe Meersluis over de Schinkel roeit kun je zelfs naar de kanalen in Amsterdam-Zuid en de Amsterdamse grachten peddelen!

Roeitrainer voor thuis
Roeien is goed als krachttraining en om je conditie te verbeteren. Eigenlijk belast je met roeien vrijwel alle spiergroepen. Maar welke roeitrainer is geschikt voor jou? Dat ligt helemaal aan het doel dat je voor jezelf stelt. En aan je lichaamsbouw. Een vuistregel is dat een roeitrainer voor thuis een belasting van tenminste 130 kilo dient te hebben. Hoe meer weerstand hij biedt, hoe zwaarder je kunt trainen. Verder is het uiteraard belangrijk dat je erop past en dat jij je benen volledig kunt strekken. Op goede vergelijkingssites zie je de voors en tegens van verschillende roeitrainers op een rij.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie