Alyssa van Ommeren.
Alyssa van Ommeren. Dave van Hout

KKC-leerlinge Alyssa van Ommeren staat in The Liveshows van The Voice of Holland

22 februari 2021 om 12:40 Overig

AMSTELVEEN De op één na laatste knock-out ronde van The Voice of Holland was afgelopen vrijdag. De getalenteerde 16-jarige Alyssa van Ommeren, leerling van het Keizer Karel College heeft inmiddels al vier rondes overleefd. In The Blind Auditions draaide alleen Ali B zijn stoel om voor haar vertolking van ‘Best Part’ van zangeres H.E.R., maar toen Anouk hoorde dat Alyssa pas 16 was, had ze spijt dat zij niet ook gedraaid was. 

BATTLE Maar daarna begon het avontuur pas echt. De gebruikelijke ‘battle’ werd dit jaar voorafgegaan aan een keiharde ‘pre-battle’ die Alyssa glansrijk overleefde met ‘If the world was ending’ van JP Saxe. Ook de ‘echte’ battle met dezelfde ballad werd overtuigend door haar gewonnen.

KNOCK OUTS En afgelopen vrijdag stond ze uiteindelijk in de knock-out ronde van The Voice of Holland. Het programma dat mede door de lockdown en de avondklok betere kijkcijfers haalt dan ooit, is een droompodium voor deze jonge zangeres. Alyssa zong vrijdag  een weergaloze versie van het uit 1938 stammende ‘Somewhere over the rainbow’ dat oorspronkelijk werd vertolkt door zangeres  Judy Garland. Met dit optreden, dat zelfs bij coach Ali B betraande ogen veroorzaakte, is ze door naar de volgende ronde samen met haar teamgenoot, KLM-stewardess Nienke Fitters. Ook Dionne Damen is door naar de Knockouts. Dionne is geboren in Amstelveen, maar woont inmiddels op zichzelf in Amsterdam. Toen ze 14 was deed ze mee aan The Voice Kids. Coach Jan Smit is deze keer haar begeleider.

LIVE SHOWS Alyssa is nu aanbeland in de live-shows. Nu hangt het eindresultaat niet alleen af van de coaches, maar ook van de kijkers, die vanaf dat moment mogen gaan stemmen. Alyssa vertrouwt op haar talent, maar hoopt ook op de stemmen van de Amstelveners. Van de support van haar medeleerlingen van het Keizer Karel College is ze al verzekerd. Vrijdag is er nog één knock-out ronde en op 5 maart is er dan de live show vanaf 20.00 uur op RTL 4.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie