Afbeelding
Pixabay/Marcinjozwiak

Raad wil ruimte geven aan borstvoeding

20 februari 2021 om 09:00 Politiek

AMSTELVEEN De gemeenteraad is woensdag unaniem akkoord gegaan met een motie van GroenLinks om Amstelveen ‘borstvoeding- en kolfvriendelijk’ te maken. De motie werd ingediend door raadslid Ilika Polderman. Zij stelde voor dat de gemeente een online overzicht maakt van de openbaar toegankelijke kolfruimtes in Amstelveen en een campagne te starten om organisaties borstvoeding- en kolfvriendelijker te krijgen, zoals winkels, horeca, theaters en musea. 

Sommige raadsleden wezen erop dat Amstelveen prijkt op veel lijstjes, maar nog niet op die van borstvoedingsvriendelijke gemeenten. Guido Dennenbroek stelde voor om voor het opdoen van ideeën even te gaan buurten in Aalsmeer, dat wel op de lijst staat. Michel Becker (AVA) was eerst tegen de motie, omdat hij dit geen taak vindt van de gemeente, maar hij ging later overstag. Dat vond Bert de Pijper (ChristenUnie) eigenlijk ook, maar de gemeente kan volgens hem de samenleving wel stimuleren hier wat aan te doen. Daarom stemde hij voor. 

Wethouder Marijn van Ballegooijen wilde de zaak aanvankelijk aankaarten bij de GGD. “Maar daar hebben ze nu wel wat anders aan hun hoofd,” zei hij. De wethouder ziet een rol voor wijkcentra en heeft contact opgenomen met het Voedingscentrum die een lijst bijhoudt van borstvoedingsvriendelijke gemeenten. Binnenkort spreekt de raad over de gemeentelijke gezondheidsnota. “Een mooie gelegenheid voor uitwerking van de motie,” aldus Van Ballegooijen.





Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie