De 'drive-thru' bij het Keizer Karel College.
De 'drive-thru' bij het Keizer Karel College. KKC

KKC houdt ‘drive-thru’ voor leerlingen groep 8 om kennis te maken met school

19 februari 2021 om 16:08 Onderwijs

AMSTELVEEN Het Keizer Karel College heeft donderdagmiddag een ‘drive-thru’ gehouden waarbij leerlingen uit groep 8 kennis konden maken met de school. De alternatieve vorm van kennismaking was georganiseerd omdat die vanwege de coronamaatregelen niet in het schoolgebouw zelf plaats kon vinden.

Alle leerlingen die zich hadden aangemeld voor de digitale Open Avond van 25 januari ontvingen een uitnodiging om op donderdag tussen 14.00 en 17.30 uur langs de school te rijden. Buiten de school stond een groep enthousiaste peermentoren (bovenbouwleerlingen die brugklasleerlingen begeleiden) klaar om goedgevulde goodiebags uit te delen. Ook was er een party-tent aanwezig met daarin een DJ die de middag van een swingende soundtrack voorzag.

Het werd volgens de school een erg geslaagde middag. Het KKC heeft ongeveer 300 leerlingen uit groep 8 mogen verwelkomen. Velen zaten met hun ouders in de auto, sommigen kwamen op de fiets of lopend. Iedereen die vragen had over de school kon deze stellen aan de peermentoren of de afdelingsleiders van de onderbouw, Inge Takens, Willemijn Stolk en Suzanne van Schaik.

START AANMELDPERIODE De drive-thru was het laatste onderdeel van de oriëntatieperiode op de school, die eerder een digitale open avond, online vragen-sessies met docenten en digitale lesjesmiddagen organiseerde. Aanmelden voor het Keizer Karel College kan vanaf vandaag via Aanmelden | Keizer Karel College.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie