Haltepaal van de EMA-trams.
Haltepaal van de EMA-trams. René de Leeuw

Aanleg nieuwe tijdelijke eindhalte voor museumtram wegens werk aan A9

19 februari 2021 om 09:00 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN Aannemer Veenix begint deze maand met aanleg van een tijdelijke eindhalte voor de Museumlijn ten noorden van de A9 in het centrum van Amstelveen. Het huidige viaduct bij het Kazernepad wordt verwijderd zodat er ruimte ontstaat voor de tijdelijke extra rijstroken aan de zuidkant van de A9 (bypass). Om de verbinding tussen Amstelveen noord en zuid voor fietsers en voetgangers in stand te houden, bouwt de aannemer ter hoogte van het Kazernepad een tijdelijke fiets- en voetgangersbrug over de snelweg. Deze brug kan echter niet gebruikt worden door de trams van de museumlijn. 

Daarom worden eer voor de tramlijn tijdelijke voorzieningen aan de noordzijde van de A9 aangelegd, zoals een tweede spoor waardoor de trams kunnen keren en een halte waar bezoekers van de Museumtramlijn kunnen in- en uitstappen. Hierdoor kunnen bezoekers ook tijdens de bouw van de A9 in het zomerseizoen gebruik blijven maken van de historische tram. Als de overkapping bij het Oude Dorp in de loop van 2026 gereed is, kan de Museumtram haar oude route over de A9 via de nieuwe overkapping passeren. De tijdelijke voorzieningen voor de Museumtramlijn worden dan weer verwijderd.

UITGESTELD De werkzaamheden zouden op 8 februari van start gaan met het weghalen van het huidige spoor tussen het Broersepark en het Oude Dorp. Vanwege het winterweer is dat echter een week uitgesteld. De werkzaamheden duren naar verwachting twee weken. In deze periode wordt een klein stuk van het fietspad verplaatst. adat het spoor is verwijderd, starten de werkzaamheden om het tijdelijke spoor en de tijdelijke halte te realiseren. Deze werkzaamheden duren naar verwachting zes weken. 

GROTE TRANSPORTEN Er wordt van maandag tot en met zaterdag tussen 07.00 en 19.00 uur gewerkt. De aan- en afvoer van materialen gaat via De Savornin Lohmanlaan en de Meester F.A. van Hallweg . Vanwege een paar grote transporten is het op enkele dagen niet mogelijk om langs de weg te parkeren aan De Savornin Lohmanlaan en de Meester F.A. van Hallweg. Deze momenten worden vooraf met borden langs de weg aangegeven. Het blijft wel mogelijk om in de parkeervakken te parkeren.  Het Kazernepad blijft tijdens de werkzaamheden open voor fietsers en voetgangers. Er worden ter hoogte van de werkzaamheden verkeersregelaars ingezet om hen te begeleiden. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie