De bloemen op het Van Limburg Stirumplein in de Staatsliedenbuurt (bij Westerpark) in Amsterdam.
De bloemen op het Van Limburg Stirumplein in de Staatsliedenbuurt (bij Westerpark) in Amsterdam. Joop Touw

Amstelveners aangehouden voor betrokkenheid bij schietpartij in Amsterdam

16 februari 2021 om 18:13 Misdaad

AMSTERDAM/AMSTELVEEN] De politie in Amsterdam heeft maandagavond twee nieuwe verdachten aangehouden van de fatale schietpartij op het Van Limburg i.Stirumplein in Amsterdam op zondag 15 februari. De aangehouden verdachten zijn beiden afkomstig uit Amstelveen. 

Bij de schietpartij kwam zondag een 29-jarige man om het leven. De politie vermoedt dat het slachtoffer niet direct betrokken was bij het conflict. De politie hield eerder al een 35-jarige man en 36-jarige man aan in verband met de zaak. Zij zijn allebei weer vrijgelaten. De verdachten die maandag werden aangehouden, komen beiden uit Amstelveen. Het gaat om een 20-jarige vrouw en een 29-jarige man. Hun woning is doorzocht. 

De schietpartij vond plaats op de hoek van het Van Limburg Stirumplein en de Van der Hoopstraat in de Staatsliedenbuurt in Amsterdam-West. De politie vermoedt dat het ging om een ruzie in de relationele sfeer, maar dat het dodelijke slachtoffer daar niet direct mee te maken had. Op de plek waar het is gebeurd, is een tijdelijk monumentje opgericht met bloemen en kaarsen. Dinsdagochtend kwamen vrienden en familie naar de plek toe om zelf bloemen te leggen. 

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie