Afbeelding
Foto door form PxHere

Is je tuin al klaar voor het nieuwe zomerseizoen?

15 februari 2021 om 13:31 Partnercontent

Door het coronavirus is de kans groot dat je ook in het nieuwe zomerseizoen veel tijd door zult brengen in je eigen huis en tuin. Het is immers nog maar de vraag of het mogelijk zal zijn om op vakantie te gaan in het buitenland. Indien dit niet het geval is dan kun je natuurlijk nog wel op vakantie gaan in eigen land. Toch vinden veel mensen dit niet echt leuk. Het vakantiegeld dat je dan dus niet uitgeeft kun je dan gebruiken om je tuin een opknapbeurt te geven door JLU tuinen - tuinaanleg en onderhoud. Deze specialisten zullen er zeker voor zorgen dat je tuin klaar is voor de zomer, wat ze zullen doen met onder meer de onderstaande maatregelen. 

Snoeien

Zo zal J.L.U Tuinen je planten en heggen snoeien. Ze zullen hierbij alles ontdoen van dorre takken en bloemknoppen. Hierdoor krijgt de plant weer de kans om te gaan groeien. Bij het snoeien van planten en heggen denken we over het algemeen vooral aan de herfst en winter. Toch is snoeien in de zomer ook zeker mogelijk, dit heeft zelfs wat voordelen. Tijdens het snoeien zal er namelijk een snoeiwond ontstaan aan het uiteinde van de tak. Hierdoor kan er rotting ontstaan als deze wond niet snel genoeg heelt. In de zomer zal dit normaliter niet gebeuren aangezien de plant dan volop groeit. Hierdoor is het veel sneller in staat om de snoeiwond te helen. De kans op rot is hierdoor veel kleiner.

Gazon

Heb je gras in je tuin? J.L.U Tuinen kan je dan helpen door hier eens een goede blik op te werpen. Het zou namelijk maar zo kunnen dat deze specialisten ervoor kunnen zorgen dat het gazon er groener en levendiger uit zal gaan zien. J.L.U Tuinen zal hiervoor eerst het gras maaien. Hierdoor ziet het er weer fris uit. Ook kan het nodig zijn om gras bij te zaaien, wat het beste gedaan kan worden in juni en juli. Dit gespecialiseerd bedrijf weet natuurlijk precies hoe dit moet. Zo kunnen ze de kale plekken van je gazon mooi opvullen. In principe kan J.L.U Tuinen dan ook nog het gras bemesten indien dit nodig blijkt te zijn.

Terras

Het terras moet er natuurlijk top uitzien in de zomer. J.L.U Tuinen kan hier zeker voor zorgen. Zo kunnen ze je terras voor je reinigen. Dit moet eigenlijk al gedaan worden voordat de zon überhaupt doorgebroken is. Hierdoor zul je direct van de eerste warme zonnestralen kunnen genieten op het terras. Zit er groene aanslag op de tegels? De experts van J.L.U Tuinen weten precies hoe ze dit moeten verwijderen. Daarnaast kunnen ze ook het meubilair schoonmaken, wat meestal nodig is. Dit is vooral nodig als de tuinmeubels buiten hebben gestaan in de herfst en winter. In sommige gevallen is het nodig om het terras op te knappen, wat deze specialisten natuurlijk ook zeker kunnen doen. 

Sproeien

Inmiddels zal J.L.U Tuinen ervoor gezorgd hebben dat je tuin er weer prachtig bij ligt. Dit moet natuurlijk wel zo blijven. In de zomer kan het in principe vrij lang droog blijven. Wij zijn hier over het algemeen wel blij mee, maar je tuin houdt niet echt van de droge perioden. Het kan dan wel wat water gebruiken, waar je voor kunt zorgen met behulp van een sproeier. het is het beste om de planten water te geven als de zon onder is. De specialisten van J.L.U Tuinen weten dit natuurlijk en kunnen je nog meer advies geven over het sproeien van je tuin.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie