Pietr Monkelbaan (BA) stelde de kwestie aan de orde in een raadscommisievergadering.
Pietr Monkelbaan (BA) stelde de kwestie aan de orde in een raadscommisievergadering. BBA

Burgerbelangen blij met uitstel betaald parkeren in Oude Dorp

12 februari 2021 om 07:00 Verkeer en vervoer

[AMSTELVEEN[ Burgerbelangen Amstelveen (BBA) is blij met het besluit van wethouder Floor Gordon om de invoering van het betaald parkeren in het Oude Dorp uit te stellen. Pieter Monkelbaan van BBA stelde kwestie vorige week aan de orde in de raadscommissie Ruimte, Wonen en Natuur (RWN). 

Monkelbaan vroeg waarom de invoering ineens naar voren was gehaald, terwijl het de bedoeling was eerst in de gebieden Keizer Karelpark, Randwijck en Elsrijk betaald parkeren met vergunning in te voeren. Mede omdat de hele herinrichting van het Oude Dorp tot veel protest van de bewoners heeft geleid, lijkt het de wethouder wenselijk en zorgvuldig om participatie voor de invoering van betaald parkeren in het Oude Dorp pas te beginnen nadat de herinrichting klaar is.

“Zo kan het dus ook,” stelt Pieter Monkelbaan. “Deze wethouder luistert en toont zich flexibel. Randwijck, Elsrijk en het Keizer Karelpark zijn nu eerder aan de beurt, en voor de invoering van betaald parkeren in het Oude Dorp is meer tijd voor overleg beschikbaar. Een win-winsituatie.” 

Nu de toezegging is gedaan ziet BBA er van af om voor dit punt tijdens de komende gemeenteraadsvergadering een amendement in te dienen op het voorstel voor uitbreiding van betaald parkeren in Amstelveen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie