Afbeelding
Mangohouten kast

Creëer een stijlvolle opbergplek met een mangohouten kast

10 februari 2021 om 08:42 Partnercontent

Als je in huis aan het restylen slaat, kom je er altijd achter dat je nooit genoeg kastruimte hebt. Krijgt jouw eetkamer, woonkamer, werkkamer of keuken ook een nieuwe uitstraling? Iedere ruimte geef je een stijlvolle én nuttige touch met een eigentijdse boekenkast, buffetkast, dressoir of tv-meubel. Ben je op zoek naar een tijdloze uitvoering met een prachtige warme uitstraling van een bijzondere houtsoort? Met een kast van mangohout geef je het interieur een update met een sfeervolle eyecatcher, waarin je al jouw spullen een prima plek geeft. Het gedachtegoed achter dit duurzame materiaal is net zo mooi als de mangohouten meubels zelf. We inspireren je graag met de veelzijdige mogelijkheden.

Kenmerkende structuur 

Zoals de naam al zegt, komt het hout van de mangoboom die met name in Australië en India groeit. Mangohout heeft een kenmerkende structuur die prachtig is gevlamd. Ook is het populair omdat het stevig en robuust is. Mangobomen groeien snel en kunnen tot wel veertig meter hoog worden. Gedurende de eerste levensjaren groeien er veel vruchten aan de boom. Maar daarna geven de bomen steeds minder mango’s. Voor de boeren die ze verbouwen, is het daarom beter om de mangobomen na verloop van tijd te kappen en nieuwe te planten. Het hout is uitstekend geschikt om er allerlei soorten meubels van te maken. Dat komt door de sterkte en de grote dichtheid die zich kan meten met die van hardhout. Deze goede vorm van hergebruik levert dus meubels op die niet alleen mooi zijn, maar ook bijdragen aan de circulaire economie.

Veelzijdige buffetkast 

In de webshop van Mangohoutonline vind je een complete en gevarieerde collectie mangohouten meubelen. Het online concept is ontstaan vanuit de pure passie voor mangohout en heeft het motto: iedereen aan de mango. Dit elan is ook terug te zien in ieder model kast, zoals buffetkast Denver. Die is verkrijgbaar in diverse afmetingen. Door het gebruik van zwart staal, glas en de warme kleuren van het hout, is Denver voor elke ruimte een absolute aanwinst. In het bovenste deel van de buffetkast kun je servies en andere decoratieve voorwerpen een prachtige plek geven. Het onderste gedeelte is voorzien van zes lades en twee zwarte stalen schuifdeuren. Die geven je volop mogelijkheden om voorwerpen op te bergen die niet voor alle ogen zijn bestemd. 

Stijlvol tv-meubel 

In de living is een stijlvol tv-meubel essentieel. Dat biedt een goede plek voor het opbergen van je televisie, andere media-apparatuur en dvd’s en leent zich ook perfect voor het wegwerken van snoeren. Er zijn diverse mangohouten modellen in verschillende maten leverbaar. Die variëren van uitvoeringen in een strakke of industriële look tot tv-meubels met een landelijke uitstraling. Heb jij ook al een mooie plek in gedachten voor jouw favoriete kast van mangohout? 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie