Bnar Toofeek: " Ik kan niet wachten om weer te mogen voetballen."
Bnar Toofeek: " Ik kan niet wachten om weer te mogen voetballen." FotoLeest.nl

RODA’23 verlengt contract hoofdtrainer Bnar Toofeek

8 februari 2021 om 15:03 Voetbal

AMSTELVEEN RODA ‘23 heeft het contract met hoofdtrainer Bnar Toofeek opnieuw verlengd. Dit wordt zijn vierde jaar als hoofdtrainer bij de Bovenkerkse vereniging. 

De 32-jarige Toofeek heeft al lang een band met RODA ’23. Hij begon op 21-jarige leeftijd als jeugdtrainer en heeft na drie jaar een uitstap gemaakt maar is daarna weer teruggekeerd als jeugdtrainer. Na twee kampioenschappen en een districtsbeker met het hoogste jeugdelftal was de stap naar het hoofdtrainerschap daarom een logisch vervolg. Het eerste seizoen heeft het jonge team boven verwachting gepresteerd. Het tweede seizoen vielen de resultaten wat tegen, maar het vertrouwen van de groep bleef groot. Dit seizoen vormt het jeugdteam een eenheid. Ze waren door in de beker en na vier competitiewedstrijden stond het elftal op een plek in de middenmoot maar met veel potentie. Dat is nu tot stilstand gekomen.

CHEMIE Toofeek: “Ik ben trots om hoofdtrainer te zijn van een zeer stabiele vereniging en stabiele Zondag A-Selectie. Ik heb geen enkele twijfel gehad om bij te tekenen. Ik zie de selectie (waar de staf natuurlijk deel van uit maakt) elk jaar sterker worden en de chemie tussen de spelers onderling was er dit jaar als nooit te voor. Het seizoen (tot nu toe) duurde helaas erg kort. Ik had wel willen zien hoever deze selectie zou komen, maar helaas hebben we met z’n allen te maken met een hele moeilijke periode, waarbij de amateursport totaal stil ligt. Eén ding is zeker: Ik wil graag door met de spelers die ik dit jaar tot mijn beschikking heb.” 

TACTISCH INZICHT Op de vraag hoe hij naar zijn team kijkt en wat zijn voetbalvisie is, zegt Toofeek: “Wat ik graag zie, is dat de spelers tactisch inzicht hebben en zelfstandig zijn op het veld. Dat we in een wedstrijd van spelwijze kunnen veranderen, waarbij iedereen elkaar begrijpt door middel van een goede communicatie onderling. Ik heb het met de spelers vaak over het herkennen van een wedstrijdbeeld en je spel naar dat beeld aanpassen. Zo ook het spelen in een andere formatie. We hadden dit jaar door de vele goede spitsen en minder goede bezetting van buitenspelers, gezocht naar andere systemen. In de voorbereiding zag je dat de groep heel goed begreep hoe ze invulling moesten geven aan hun positie op het veld in systemen als 1-4-4-2 en 1-3-5-2. Tegen enkele ploegen gaf het zelfs de doorslag, daar geniet iedereen dan van.”

ENERGIE Deze zaken geven de hoofdtrainer enorm veel nieuwe energie. “En voor de spelers blijft er uitdaging. Uiteindelijk moeten de spelprincipes overeenkomen, welk systeem je ook speelt, en moet er een overdosis aan energie worden geleverd op het veld. Dan ben ik van mening dat je in verschillende formaties op het veld kan presteren. Ik houd ervan als ik zie hoe graag de spelers voor elkaar de meters vreten op het veld. Ik kan niet wachten om weer te mogen voetballen. Bovendien mis ik ook mijn eigen zaalvoetbalwedstrijden.”

RODA’23 is blij met de bijdrage van Toofeek aan de (jeugd)opleiding en kijkt uit naar de hervatting van de trainingen en wedstrijden zodra dat weer mogelijk is.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie