Afbeelding
PR

Amstelveen voor Elkaar spant zich in voor vervoer naar priklocatie

8 februari 2021 om 13:30 Corona

AMSTELVEEN Bewoners van Amstelveen, die niet zelfstandig naar een vaccinatielocatie kunnen gaan, en die geen hulp van vrienden, buren of familie kunnen inroepen, kunnen bellen naar Amstelveenvoorelkaar. Wel moeten ze zelf een klein stukje zelfstandig kunnen lopen.

In verband met corona is alleen onder strikte voorwaarden het vervoer van en naar medisch noodzakelijke afspraken toegestaan. Een kleine groep vrijwilligers heeft aangegeven met hun eigen auto te willen helpen. Amstelveenvoorelkaar stelt mondkapjes en desinfectie-materialen voor de vrijwilligers beschikbaar. Er wordt vanuit gegaan dat de passagier zelf ook een mondkapje draagt.

HOE WERKT HET? Aanvragen kan tot uiterlijk drie dagen van tevoren. Aangeraden wordt om te bellen zodra de datum bekend is en er niemand is om te rijden. 

Amstelveenvoorelkaar zoekt dan een vrijwilliger die op het gewenste tijdstip kan rijden en belt de aanvrager terug als er een chauffeur beschikbaar is. De kosten zijn: 8 euro naar de RAI, en 10 euro naar Schiphol. Dit is inclusief benzinekosten en exclusief eventuele parkeerkosten. Vrijwilligers hebben geen pinapparaat.  

Op het afgesproken tijdstip staat de vrijwilliger voor de deur. Bij de priklocatie blijft deze wachten en brengt de passagier ook weer terug. De vergoeding dient rechtstreeks aan de vrijwilliger betaald te worden. 

CONTACT Wie gebruik wil maken van deze service kan contact opnemen met Team Amstelveenvoorelkaar, 020-6413333 van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur of e-mail: team@amstelveenvoorelkaar.nl 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie