Afbeelding
Brandweerkazerne Amstelveen
UPDATE

Geëvacueerde studenten grote brand Uilenstede weer naar huis, twee gewonden in het ziekenhuis

7 februari 2021 om 10:32 Overig

AMSTELVEEN De brandweer is zaterdagavond uitgerukt naar Uilenstede vanwege een (zeer grote) woningbrand, waarbij diverse gewonden zijn gevallen. Bij de brand zijn voor zover bekend vijf mensen gewond geraakt, van wie er twee naar het ziekenhuis zijn gebracht in verband met rookintoxicatie.


ONTRUIMING De brandweer kwam zaterdagavond rond kwart over tien met grote spoed met meerdere brandweerwagens ter plaatse: er werd al snel opgeschaald naar ‘grote’ brand en vervolgens naar ‘zeer grote brand’, waarbij extra voertuigen en manschappen werden opgeroepen voor ontruiming van het complex in verband met sterke rookontwikkeling.
De brand ontstond in de keuken van een appartement (gezamenlijke studenteneenheid) op de vierde etage van een wooncomplex. Naast brandweer kwam ook politie ter plaatse, evenals ambulances. Circa vijftig bewoners van het complex moesten hun woning verlaten of moesten worden geëvacueerd. Zij werden opgevangen in een naastgelegen flat en later in het sportcentrum in Uilenstede.


ONDERDAK Het GVB zette uit voorzorg bussen in en andere hulporganisaties zoals het Rode Kruis waren aanwezig in verband met de opvang van bewoners tijdens het koude weer. Het Rode Kruis was ter plaatse met warmtedekens.


BURGEMEESTER Burgemeester Tjapko Poppens kwam ook ter plekke: hij sprak met diverse studenten; met de meesten ging het gelukkig goed. De meeste bewoners mochten nadat de brand geblust was en het gebouw uitvoerig gecontroleerd was, weer terug naar hun studentenkamer. Voor enkele bewoners bleek dit door de schade van de rook niet mogelijk: voor hen werd passend onderdak gevonden binnen hun eigen netwerk of in een hotel.
Veel omwonenden kwamen zaterdagavond op de sirenes en consternatie af: de politie verzocht toekijkers al snel het gebied rond het wooncomplex te verlaten. Het is nog niet bekend wat de oorzaak is van de brand.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie