Afbeelding
Google

‘Alert op sluipverkeer na knip in Bovenkerk’

7 februari 2021 om 10:00 Verkeer en vervoer

AMSTELVEEN Mochten automobilisten door een ‘knip’ in de Legmeerdijk/Noorddammerlaan buurtstraten in Bovenkerk gaan gebruiken als sluiproute, dan worden daar snel maatregelen tegen genomen.

Die belofte deed verkeerswethouder Rob Ellermeijer donderdag in de raadscommissie Ruimte Wonen en Natuur (RWN) in antwoord op vragen van de raadsleden Lennart de Looze (GroenLinks) en Michel Becker (AVA). Het college heeft besloten om met de knip doorgaand verkeer over de Legmeerdijk en de Noordammerlaan te belemmeren. Ter plekke van de knip komt een bussluis, zodat bussen wel deze route kunnen blijven rijden. De Looze en Becker wezen op de vrees onder Bovenkerkers dat het verkeer woonstraatjes als sluiproute gaat gebruiken en daardoor de veiligheid voor kinderen in het gedrang komt. De Looze vroeg zich af of de maatregel, bedoeld om de veiligheid te vergroten, zo zijn doel niet voorbijschiet. Hij stelde voor een 30 km/u-zone in stellen en hobbels en andere verkeersremmende obstakels te plaatsen. Ook vroeg hij de werkzaamheden uit te stellen tot een beroepschrift van bewoners is afgehandeld.
   Ellermeijer voelde niets voor dat alles: “Het wegprofiel van de Noorddammerlaan en de Legmeerdijk en de hoeveelheid verkeer die hierover heen gaat, passen niet bij elkaar. Eerdere maatregelen hebben niet geholpen. 30 kilometer gaat ook niet, want er rijdt ook nog een bus. Verder is er een groot draagvlak voor deze maatregel in Bovenkerk.” Ellermeijer verwacht dat de meeste auto’s via de Beneluxbaan gaan rijden. “Mocht er alsnog verkeersdrukte ontstaan in de omliggende straatjes, dan nemen we aanvullende maatregelen,” verzekerde hij. “Dat doen we dan ook snel, we gaan er niet eerst een jaar mee wachten.”

René de Leeuw

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie