Inwoners worden opgeroepen om mee te doe met het AmstelveenSport ommetje
Inwoners worden opgeroepen om mee te doe met het AmstelveenSport ommetje Foto via AmstelveenSport

AmstelveenSport lanceert lokale wandelactie

31 januari 2021 om 08:00 Recreatie

AMSTELVEEN AmstelveenSport start een Amstelveense wandelactie met gebruik van de gratis app Ommetje! Deze app is ontwikkeld door de Hersenstichting in samenwerking met hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder.Doel van de app is door het wandelen de fysieke en mentale gezondheid te verbeteren, want wandelen is niet alleen goed voor lijf en leden maar ook voor de hersens

Deelnemers kunnen individueel lopen maar ook in een team. In de app kunnen ze punten verzamelen door ommetjes van minimaal 20 minuten te maken. Ze kunnen medailles verdienen door regelmatig of elke dag te lopen en hersenweetjes van prof. Scherder te lezen. De routes van wandelingen van 20-60 minuten worden geregistreerd en bewaard.

Inwoners worden opgeroepen om mee te doen in team AmstelveenSport. Dat kan met de code QR9LK. Door mee te lopen, blijven de deelnmers zo toch met elkaar in contact, ondanks alle coronamaatregelen. Iedereen in Amstelveen mag meedoen in hetteam. Twintig minuten wandelen levert al punten op, dus belangstellenden hoeven zeker geen Vierdaagseloper te zijn om mee te doen. Ze kunnen ook op hun eigen moment en in eigen tempo wandelen. Via onze facebookpagina AmstelveenSport worden elke weekde tussenstanden gedeeld, zodat te zien is hoe de andere teamleden scoren. Deelnemers unnen daar met elkaar in contact komen en bijvoorbeeld hun favoriete rondje posten.

Meedoen kan door de gratis app ‘Ommetje lopen’ van de Hersenstichting in de App-store of GooglePlay te downloaden. Aanmelden voor team AmstelveenSport kan vevrolgens met de code: QR9LK.

Meer informatie is verkijgbaar via beweegcoach@amstelveensport.nl of 088-8585104. Wie hulp nodig heeft bij het installeren van de app, kan kijken op amstelveensport.nl/doe-mee-met-amstelveensport-ommetje/

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie