Afbeelding
Verwerken van restbeton

Circulaire oplossing voor het verwerken van restbeton

29 januari 2021 om 07:26 Partnercontent

Restbeton dat u moet afvoeren, is een taak die ongetwijfeld vaak op uw to-do list staat als u een bedrijf in de bouwwereld runt. In het bijzonder binnen deze branche worden milieunormen steeds strenger. Het is niet eenvoudig om daar continu aan te voldoen. Maar we hebben goed nieuws! Voor het verwerken van restbeton is er tegenwoordig een manier die niet alleen slim is, maar ook bijdraagt aan circulariteit. Het is namelijk mogelijk om het te recyclen tot betonblokken. Met speciale mallen voor beton kunt u relatief eenvoudig stapelblokken produceren. Deze kunt u verkopen of gebruiken voor eigen doeleinden. Dankzij deze interessante innovatie van Betonblock geniet u extra inkomsten en behoort het betalen van verwijderingskosten tot de verleden tijd.  

Mallen voor betonconstructies 

Het assortiment van mallen om betonnen blokken te produceren, is enorm uitgebreid en biedt eindeloze mogelijkheden. Hiermee zijn op een snelle, precieze en gemakkelijke manier tientallen soorten betonconstructies te maken. Constructies gemaakt van los gestort beton kunnen niet tegen deze methode op. Slimme deelwanden maken het mogelijk om de mal aan te passen voor verschillende kleinere typen blokken. U kunt dus met één en dezelfde mal stapelbare betonblokken produceren in diverse vormen en afmetingen. De mallen zijn handig én werken kostenefficiënt. Ze komen dus uitermate goed van pas bij het maken van onder andere: wanden in schuren, muren van bedrijfshallen en scheidingswanden in stallen. 

Keerwand-elementen 

We hebben nog meer goed nieuws als u naar mogelijkheden zoekt om betonnen keerwanden te produceren. De multifunctionele mallen zijn ook geschikt om elementen voor deze water- of grondwerende constructies te vervaardigen. Ze zijn bestand tegen een hoge druk door de brede voet en het grote gewicht. De betonnen keerwand kan ook onder druk van water of grond, recht en stabiel overeind blijven staan. Want de voet dient ook als fundatieplaat die in de grond wordt ingegraven. Door de keerwand-elementen tegen elkaar aan te plaatsen, ontstaat een muur van beton met een groot draagvermogen. Enkele voorbeelden van de toepassingen zijn: kelderwanden, funderingen, sleufsilo’s, opslagruimtes en kademuren. 

Bent u benieuwd naar de specifieke mogelijkheden van de mallen van BETONBLOCK voor uw bouwbedrijf? Neem voor meer informatie contact op via telefoonnummer: 072 – 503 9340.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie