Archieffoto Stadshart
Archieffoto Stadshart Gemeente Amstelveen

Geen rellen in Stadshart, ondanks aankondigingen

26 januari 2021 om 22:48 Maatschappelijk

AMSTELVEEN Ondanks de oproepen eerder vandaag op appgroepen en sociale media, dat er gereld zou gaan worden in het Stadshart, is het vanavond rustig gebleven in het centrum van Amstelveen. 

De straten in en rondom het Stadshart waren, zoals het hoort tijdens de avondklok, uitgestorven. De maatregelen die eerder waren genomen, bleken gelukkig niet nodig. Sommige ondernemers in het Stadshart, maar ook in het Oude Dorp, waar afgelopen weekend vernielingen waren, hadden voorzorgsmaatregelen getroffen door hun winkelpanden dicht te timmeren. Uit angst voor mogelijke plunderingen en vandalisme. 

Burgemeester Tjapko Poppens was voorbereid op eventuele rellen, na de berichten eerder vandaag. “Naar aanleiding van dit bericht en recente gebeurtenissen in het land zijn de gemeente en politie extra alert. Zij houden een vinger aan de pols via monitoring van signalen uit de samenleving en social media.”

De burgemeester geeft aan dat de wijkagenten en gemeentelijke handhavers gesprekken hebben gevoerd met winkeliers en inwoners. Poppens: “Ik heb vandaag overlegd met de driehoek over verschillende scenario’s. Op dit moment is er geen indicatie vanuit politie of gemeente dat op voorhand inzet van bestuurlijke noodmaatregelen nodig is. Ik sta voortdurend in contact met de politie en het Openbaar Ministerie om onmiddellijk op actuele ontwikkelingen te kunnen inspelen”, zo schreef de burgemeester vanmiddag in een brief naar de gemeenteraad ter informatie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie