Particulier initiatief schenkt laptops aan kinderen

26 januari 2021 om 14:22 Lokaal Deel je nieuws

Project Edu-PC steunt kinderen uit arme gezinnen met gratis computers. Geheel belangeloos transformeert dit project gebruikte computers tot educatieve Chromebooks. Momenteel zijn er al 67 aanvragen vanuit de scholen, maar slechts 7 laptops ingeleverd. Heb jij dus nog een werkende laptop liggen, lever hem in en maak een gezin blij.

Edwin, de initiator van Project Edu-PC, merkte terecht op dat duizenden gezinnen in Nederland geen geld hebben om een computer aan te schaffen, waardoor hun kinderen grote kans hebben op een onderwijsachterstand. Zeker in deze bizarre tijd is een computer thuis noodzakelijk om contact met school te houden en online oefenprogramma’s te kunnen volgen. Een gebruikte computer van Project Edu-PC kan hun leven nu en in de toekomst enorm veranderen. 

Begin 2021 is Edwin begonnen met het opzetten van dit mooie initiatief. Via www.projectedupc.nl zamelt hij gebruikte computers in. Deze computers worden gereinigd, getest, professioneel gewist i.v.m. de privacy, voorzien van een nieuw besturingssysteem en geconfigureerd tot de ideale onderwijscomputer voor thuis. Zelf een inlogaccount, een muis en een handleiding worden meegeleverd. De distributie en toewijzing van de onderwijscomputers gebeurt via de scholen, zodat de Chromebooks ècht op de juiste plaats terecht komen. 

Eén van die kinderen is Bas van 7 jaar, hij zit in groep 3. Bas woont met zijn moeder en 2 broertjes in een gezellige maar kleine driekamerflat. Ze hebben het niet breed, maar redden zich prima. Hij voetbalt graag en is vaak te vinden in de speeltuin vlakbij hun huis. Bas gaat het liefst naar school, want thuiszitten is niet zijn ding. Ze hebben geen computer of tablet en kunnen die ook niet betalen, dus deelnemen aan de online lessen is voor hem niet mogelijk. Ook de online educatieve games moet hij missen. De juf is al een keer thuis langs geweest, maar het liefst zou Bas wekelijks even zoomen met de juf. 

Gelukkig kan Bas sinds kort gewoon meedoen met de rest van zijn klas, via een Chromebook. Van Project Edu-PC heeft hij een gebruikte laptop gekregen en kan hij videobellen, online oefenen en zelfs filmpjes kijken. Zo zie je dat een gebruikte computer echt verschil kan maken in deze tijd.

Project Edu-PC is een particulier initiatief zonder subsidie of fondsen. Edwin doet dit vrijwillig (en met enorm veel plezier). Je kunt hem en het project helpen door je oude computer te doneren aan dit initiatief. Op www.projectedupc.nl vind je alle informatie. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie