Afbeelding
Pixabay

Humanitas Amstelland verhuist naar Bouwerij

22 januari 2021 om 07:15 Zorg

AMSTELVEEN Humanitas Amstelland verhuist per 1 februari naar Bouwerij 4, 1185 XX Amstelveen. De vaste medewerkers van Humanitas Amstelland betrekken een goede werkplek voor het ontvangen van deelnemers en voor overleg met vrijwilligers. Zij zijn verantwoordelijk voor de uitvoering van het werk dat zo’n 90 vrijwilligers in Aalsmeer, Amstelveen, Ouder-Amstel en Uithoorn doen.

Humanitas is een landelijke vrijwilligersorganisatie met ruim tachtig afdelingen door het hele land. De vrijwilligers helpen mensen om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen. Zij werken vanuit de vier kernwaarden; gelijkwaardigheid, eigen regie, verantwoordelijkheid en vraaggericht. De hulp is gratis en altijd in de buurt, dus ook in Amstelveen.  

Het gaat daarbij om de ondersteuning van mensen op het gebied van thuisadministratie (TA), gezinsondersteuning (Home-Start) en de begeleide omgangsregeling (BOR) voor kinderen van gescheiden ouders. In deze tijd wordt veel van het werk online en telefonisch gedaan, maar als dat nodig is kan er op het kantoor ook coronaproof gewerkt worden.
Vrijwilligers van Home-Start geven ondersteuning aan ouders die tijdelijk een steuntje in de rug kunnen gebruiken en Humanitas BOR zet het kind centraal bij de omgang. Ouders willen het beste voor hun kind, ook bij een echtscheiding. De Begeleide Omgangsregeling (BOR) helpt drie tot zes maanden in zo’n moeilijke tijd. Humanitas Thuisadministratie helpt mensen om financiën en administratie op orde te brengen en te houden.
Humanitas Financiële Cafés bieden gratis ondersteuning bij vragen over geld- of financiële zaken. Een afspraak is niet nodig, belangstellenden kunnen gewoon binnenlopen.

Humanitas is er voor iedereen, ongeacht leeftijd, achtergrond of levensovertuiging. Voor de vrijwilligers is het allerbelangrijkste dat de deelnemers kunnen zeggen: ‘Dankzij het contact met een Humanitas-vrijwilliger kan ik mijn leven weer zelf oppakken.’

Wie ondersteuning nodig heeft, vrijwilliger wil worden of Humanitas wil ondersteunen als lid of donateur kan kijken op de website van Humantas: www.humanitas.nl/afdeling/amstelland.





Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie