D66-wethouder Floor Gordon.
D66-wethouder Floor Gordon. René de Leeuw

Amstelveense wethouder Floor Gordon lijstduwer voor D66 bij Kamerverkiezingen

15 januari 2021 om 12:59 Overig

AMSTELVEEN D66 heeft wethouder Floor Gordon gevraagd om regionaal lijstduwer te zijn voor D66 bij de verkiezing voor de Tweede Kamer. Daarmee vult zij de lijst aan op plek 74. De verkiezing voor de leden van de Tweede Kamer vindt plaats van maandag 15 tot en met woensdag 17 maart.

“Dat D66 mij heeft gevraagd of ik lijstduwer wil zijn voor de Tweede Kamerverkiezing vind ik bijzonder eervol,” zegt Floor Gordon-De Bruijn. “Vanuit mijn rol als lijstduwer ga ik mij ervoor inspannen dat het Amstelveense en regionale sociaal-liberale geluid goed gehoord wordt in Den Haag.”

WAARDERING Het bestuur van D66 Amstelveen is trots dat een van haar leden de kandidatenlijst zal aanvullen. “D66 is al jaren een stabiele vaste waarde in Amstelveen en een voorbeeld voor andere afdelingen. Floor Gordon is bij uitstek de representatie van hetgeen onze partij voor elkaar heeft gekregen in Amstelveen. Ik ben zeer verheugd dat het goede werk van Floor Gordon en alle anderen van D66 in Amstelveen op deze manier erkend wordt door Sigrid Kaag en onze collega’s in Den Haag. Het is tevens een blijk van waardering van de partij voor de gehele gemeente Amstelveen. Ik hoop dat wij hiermee nog meer mensen in Amstelveen kunnen overtuigen om op D66 te stemmen in de aankomende verkiezing,” aldus de voorzitter van de lokale D66-afdeling Shivan Bhoendie.

VOORKEUR VOOR AMSTELVEEN Het is niet aannemelijk dat dat een kandidaat vanuit een regionale lijstduwerspositie met genoeg voorkeursstemmen in de Tweede Kamer komt. “Mocht die uitzonderlijke omstandigheid zich tóch voordoen en de partij doet een moreel appèl op mij, dan zal ik daar niet van weglopen. Maar eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik er de voorkeur aan geef om te blijven werken onze lokale D66 ambities op het vlak van goed wonen en onderwijs in een duurzaam, leefbaar en groen Amstelveen, vanuit mijn prachtige functie als wethouder,” aldus Floor Gordon.

Ze staat op de kandidatenlijst voor D66 in de kieskring waarbinnen Amstelveen valt. Samen met John Nederstigt en Gerdien Knikker uit Haarlemmermeer vormen zij de regionale lijstduwers in deze kieskring

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie