Afbeelding
Slagerij Stronkhorst

Slager Gerrit Stronkhorst (84) overleden

13 januari 2021 om 15:20 Zakelijk

AMSTELVEEN Slager Gerrit Stronkhorst is maandag op 84-jarige leeftijd overleden. De familie Stronkhorst heeft afscheid moeten nemen van hun vader, opa, overgrootvader en nestor van de slagerij, melden ze op Facebook.

'Dankbaar zijn we dat we hem zo lang van dichtbij hebben mogen meemaken, maar wat zullen we hem missen.' Tot maart vorig jaar kwam Gerrit nog bijna elke dag naar de slagerij. 'Zijn betrokkenheid was zeer groot net als zijn vakmanschap. Wat was hij verdrietig toen de opkomst van corona het noodzakelijk maakte afstand te nemen van het werk in de slagerij. Het was zijn lust en zijn leven, zeventig jaar lang.'

Gerrit vond het geweldig mooi om zijn vakkennis over te dragen aan een nieuwe generatie slagers. 'Daar heeft hij de laatste jaren heel veel vreugde aan beleefd. En de slagersleerlingen op hun beurt ook. De laatste maanden waren zwaar, zijn gezondheid liet hem steeds meer in de steek. Maar zijn belangstelling voor de slagerij en voor de mensen om hem heen bleef. Dierbare herinneringen zijn er veel, dankbaarheid voor zijn leven en voor wat hij voor ons heeft betekend is groot', aldus de boodschap op Facebook.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie