Platform C heeft een breed aanbod, van talencursussen voor alle niveaus tot creatieve cursussen en muziek- en danslessen
Platform C heeft een breed aanbod, van talencursussen voor alle niveaus tot creatieve cursussen en muziek- en danslessen Alina Krasieva

Cursussen Platform C om naar uit te kijken

14 januari 2021 om 09:00 Onderwijs

AMSTELVEEN Platform C presenteert bij aanvang van het nieuwe jaar het aanbod voor een nieuwe ronde cursussen. Vanwege de lockdown gaan de lessen nog niet direct van start, maar aanmelden is wel alvast mogelijk. Voor de taalcursussen kan een afspraak gemaakt worden voor een intakegesprek. “Dan heb je alvast iets om naar uit te kijken in deze tijd,” vertelt Megan Lloyd die de marketing en communicatie verzorgt. Platform C heeft een breed aanbod, van talencursussen voor alle niveaus tot creatieve cursussen en muziek- en danslessen.

Platform-C is in 2017 ontstaan uit een fusie tussen Volksuniversiteit Amstelland, Muziek- en Dansschool Amstelveen en de Kunstuitleen. “Het cursusaanbod is bestemd voor iedereen. Ook expats weten Platform C steeds beter te vinden, “ vertelt Megan Lloyd. Bijvoorbeeld voor cursussen Nederlands en Engels. Maar ook ‘Muziek met baby’s en peuters’ en andere cursussen zijn door hen goed te volgen.” 

De cursussen zorgen er ook voor dat de expats uit hun eigen bubble worden gehaald en in contact komen met anderen. ‘’Dat is toch vaak lastig als je in een nieuw land komt.”

Met de start van de nieuwe cursussen wordt gewacht op het einde van de nog lopende lockdown. “We willen de nieuwe cursussen op locatie in ons gebouw aan het Stadsplein starten en kiezen er niet voor om dat online te doen,” aldus Megan LLoyd. “Langlopende cursussen die in september zijn gestart, gaan tijdens de huidige lockdown zoveel mogelijk online door. De docenten doen dat heel goed. Maar wie nu met iets nieuws wil starten, moet dat met de juiste energie kunnen doen en met de interactiemogelijkheden van een live les. Dat biedt veel meer beleving. Het gebouw en de lokalen zijn ook veilig ingericht zodat iedereen als we straks weer open mogen op voldoende afstand van elkaar kan blijven.”

Volgens Megan Lloyd is de huidige periode een goed moment om langgekoesterde wensen te vervullen, zoals het bijspijkeren van de vaardigheid in het Engels, Duits of Nederlands of het volgen van muziekles. Platform C biedt daarvoor uitgebreide mogelijkheden, voor beginners tot en met gevorderden.


‘’Sommige mensen investeren in de coronatijd in hun woning, maar je kunt ook investeren in jezelf. Ik ken niemand die er ooit spijt van heeft gekregen dat hij of zij een taal heeft geleerd of een instrument heeft leren te bespelen. En je kunt nu dan wel tijdelijk niet op vakantie naar Spanje, maar je kunt wel alvast Spaans leren. En wie kansen op een nieuwe baan wil vergroten, kan bij ons zijn of haar Engels upgraden.”

Platform C heeft ook een ruim aanbod aan creatieve cursussen, voor wie de beeldhouwer, de schilder, de fotograaf of de schrijver in zichzelf wil ontdekken en tot bloei wil brengen. Voor kinderen van 6 tot 12 jaar die willen tekenen en schilderen is er weer een talentenklas. 


Foto’s: Alina Krasieva

“En bij de Muziek- en Dansschool gaan ook diverse korte cursussen van start, waaronder een DJ-cursus, Muziek met baby’s en peuters en kleuterdans. Ook voor volwassen zijn er cursussen, zoals een balletcursus. Ik volg nu zelf drumlessen. Met die cursussen ben je echt even helemaal uit.”

Voor meer informatie over het nieuwe cursusaanbod van Muziek- en Dansschool Amstelveen en de Volksuniversiteit: platform-c.nu

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie