IC-verpleegkundige Reinier had de primeur in het Amstelveense ziekenhuis.
IC-verpleegkundige Reinier had de primeur in het Amstelveense ziekenhuis. Ziekenhuis Amstelland

Ziekenhuis Amstelland begonnen met vaccineren zorgpersoneel

7 januari 2021 om 17:56 Corona

AMSTELVEEN Het Ziekenhuis Amstelland is vandaag begonnen met het vaccineren van het zorgpersoneel in strijd tegen het coronavirus. Dat maakte het ziekenhuis vanmiddag zelf bekend op Facebook. 

IC-verpleegkundige Reinier had de primeur: “Ik twijfelde eerst kort of ik mij wilde laten vaccineren. Door de uitleg van onze intensivisten ben ik overtuigd om de prik te laten zetten en zo ook verantwoordelijkheid te nemen voor patiënten en collega’s.”

Volgens een strak schema worden de komende drie dagen een deel van de IC-medewerkers, personeel op de verpleegafdeling die werken met coronapatiënten en de Spoedeisende hulp gevaccineerd. Het gaat om vaste verpleegkundigen en een deel van de artsen en arts-assistenten die directe patiëntenzorg aan coronapatiënten leveren. 

“Het is een logistieke uitdaging waar onze ziekenhuisapotheek een belangrijke rol in heeft”, aldus het ziekenhuis.

SCHEMA De GGD Amsterdam begint maandag 11 januari met de vaccinatie van zorgmedewerkers. Komende dagen worden alle medewerkers in de acute zorg in onze regio gevaccineerd. Het kabinet heeft ervoor gekozen om zorgmedewerkers eerst te vaccineren, omdat het coronavaccin van BioNTech/Pfizer het eerst beschikbaar is. Dat vaccin zit in grote verpakkingen en moet heel koud bewaard worden. Het is daarom beter om grote groepen tegelijk te vaccineren.

Vaccinatielocatie RAI De nieuwe vaccinatielocatie bij de RAI wordt maandag 11 januari in gebruik genomen. GGD Amsterdam begint dan met het vaccineren van medewerkers van verpleeghuizen, gehandicaptenzorg, wijkverpleging en Wmo-huishoudelijke ondersteuning (Wet maatschappelijke ondersteuning) in de regio Amsterdam-Amstelland. Zorgmedewerkers krijgen via hun werkgever een uitnodiging om zich te laten vaccineren bij de GGD. De Rijksoverheid heeft de volgorde van vaccinatie bepaald. De verwachting is dat thuiswonende 60-plussers vanaf maart kunnen worden gevaccineerd. Voor mensen jonger dan 60 (zonder medische indicatie) begint het vaccineren waarschijnlijk in april of mei.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie