Afbeelding
Gemeente Amstelveen

Winkelcentrum Kostverlorenhof ontvangt subsidie Provincie Noord-Holland

6 januari 2021 om 15:34 Winkels

AMSTELVEEN De provincie Noord-Holland en de ondernemers van het winkelcentrum Kostverlorenhof zijn het met elkaar eens. Streetbranding en winkelstraatmanagement gaan de Bedrijven Investering Zone (BIZ) Kostverlorenhof versterken en laten zien hoe bijzonder dit winkelgebied is. De provincie Noord-Holland geeft 18.550 euro subsidie om in 2021 te starten met de geformuleerde ambities.

STREETBRANDING Een van deze ambities betreft het doorlopen van een streetbrandingsproces: het in beeld brengen van de unieke en onderscheidende merkbeleving van het winkelcentrum om vervolgens te starten met gerichte promotie. Samen met winkelstraatmanagers Janine Oudeman en Hinde Schmidt gaan de ondernemers van de BIZ Kostverlorenhof in 2021 beginnen met onder meer streetbranding. Goede streetbranding helpt om nieuwe klanten aan te trekken, bestaande relaties te versterken en de klantloyaliteit te vergroten.

WINKELSTRAATMANAGER De ondernemers van Kostverlorenhof hebben 4 jaar geleden de Bedrijven Investering Zone (BIZ) Kostverlorenhof opgericht en ook de eigenaren van het winkelcentrum zijn verenigd in een BIZ. Gezamenlijk gaan ze de winkelstraatmanagers aansturen. Een winkelstraatmanager neemt taken van bestuursleden over zoals evenementen opzetten, nieuwsbrief verspreiden en vragen van ondernemers beantwoorden. Deze verzorgt ook voor het contact tussen de ondernemers en de gemeente. 

PROMOTIEPLAN Ter gelegenheid van de start van de winkelstraatmanagers is op de Facebookpagina van Winkelcentrum Kostverlorenhof een promotievideo geplaatst over de diversiteit van het winkelcentrum. De twee BIZ’zen van Kostverlorenhof hebben de laatste jaren, onder leiding van BIZ-voorzitter Atilla Meulenbelt (Subzero’s Gelato) laten zien hoe een BIZ een winkelgebied kan versterken. Mede dankzij de subsidie van de Provincie kan de BIZ versneld professionaliseren met winkelstraatmanagement en, binnenkort, dankzij de streetbranding een goed onderbouwd promotie- en marketingplan. Deze subsidie kan alleen aangevraagd worden door ondernemersverenigingen zoals een BIZ.

AMBITIES Wethouder Gordon: “De ondernemers van Kostverlorenhof investeren, door samen te werken in een BIZ, tijd en geld in het verbeteren van hun winkelgebied. Dat heeft diverse voordelen, bijvoorbeeld collectief en goedkoper diensten inkopen. Daarnaast profiteert iedereen mee van een aantrekkelijker, bekender en veiliger winkelgebied. De ondernemers van Kostverlorenhof feliciteer ik van harte met de toekenning van deze prachtige subsidie van de provincie en wens hen veel succes bij het realiseren van de ambities. Ik ben blij dat we hier als gemeente een concrete bijdrage aan hebben kunnen leveren en hoop dat we de komende jaren ook andere winkelgebieden kunnen ondersteunen in hun ambities.”

Een BIZ is een vorm van ondernemersvereniging waar alle ondernemers in het winkelgebied financieel aan bijdragen. Bij een provinciale subsidieaanvraag ondersteunt het ondernemersloket van EZ de BIZ bij de aanvraag en schrijft een aanbevelingsbrief. Voor informatie over een BIZ, gemeentelijke of provinciale subsidies kan worden gemaild naar het ondernemersloket@amstelveen.nl , de accountmanagers bedrijven van de gemeente helpen dan verder.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie