De vijf leden van de Mediaraad; Arlette Dwarkasing, Piet de Blaauw, Monda Heshusius, Mark Boukes en Meindert Schut.
De vijf leden van de Mediaraad; Arlette Dwarkasing, Piet de Blaauw, Monda Heshusius, Mark Boukes en Meindert Schut. Igor Roelofsen (www.twijcer.nl)

Drie van de acht aanvragen in eerste subsidieronde Amstelveens Mediafonds toegekend

4 januari 2021 om 10:48 Overig

AMSTELVEEN In de eerste subsidieronde van het Amstelveens Mediafonds zijn acht aanvragen voor lokale journalistieke projecten binnengekomen. Drie daarvan voldeden op alle terreinen aan de toekenningscriteria en zijn door de Mediaraad Amstelveen aangewezen voor een bijdrage uit het fonds. Deze projecten hebben betrekking op de thema’s duurzaamheid en de betekenis ervan voor burgers en bedrijven en op de grote internationale diversiteit van de Amstelveense bevolking. De drie projecten worden met een bedrag van in totaal 44.810 euro uit het Mediafonds gesteund.

De onafhankelijke Mediaraad Amstelveen is in juli geïnstalleerd en adviseert welk journalistiek project met geld uit het Amstelveens Mediafonds wordt gefinancierd. Met dit fonds wil de gemeente Amstelveen de lokale journalistiek stimuleren. Ondanks dat de eerste aanvraagronde kort open heeft gestaan (van 1 oktober tot 1 november) is de Mediaraad zeer tevreden met het aantal reacties. In totaal kwamen acht aanvragen binnen tot een totaal bedrag van ruim 200.000 euro.

ZEER DIVERS Volgens de Mediaraad zijn de ingediende journalistieke projecten zeer divers en van overwegend goede kwaliteit. “Bij de aanvragen hebben we gekeken naar de actualiteit van het onderwerp en wat dit aan mogelijk debat in de Amstelveense samenleving zou kunnen opleveren,” aldus vicevoorzitter Meindert Schut. “We hebben ingezet op een brede keuze aan Amstelveense media om daarmee zoveel mogelijk Amstelveense bewoners te bereiken.”

NIEUWE RONDES IN 2021 In 2021 worden twee nieuwe rondes opengesteld. Voor de eerste ronde kunnen vanaf 15 februari projecten ingediend worden. De deadline voor deze aanvraagronde is 1 april. Voor de tweede ronde is de deadline 1 oktober 2021. Per ronde is  60.000 euro subsidie beschikbaar. Meer meer informatie en aanvraagformulieren: mediaraadamstelveen.nl/

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie