Jazzzangeres Simone Honijk in Villa Randwijck

26 februari 2018 om 00:00 Activiteiten

In het kader van de serie JAZZ IN DE BUURT - AMSTELVEEN

zal op VRIJDAG 2 MAART in VILLA RANDWIJCK te Amstelveen het optreden plaatsvinden van

SIMONE HONIJK en haar Band

'"From This Moment On"'

De titel van het optreden dat is vernoemd naar haar laatste CD opname..

De CD bevat naast eigen composities ook standards; de arrangementen zijn collectief uitgewerkt door de bandleden. Haar kwartet musiceert al lang samen en heeft een transparant geluid ontwikkeld, met veel vrijheid in het samenspel. De eerste track Astronaut is Simone's debuut als componist..

Simone begon op jonge leeftijd met piano- en zanglessen en bleef altijd gefascineerd van het vocaal en instrumentaal. Een ontmoeting in de VS met de pianist Kenny Barron gaf haar net het vertrouwen dat ze nodig had om professioneel jazzzangeres te willen worden, waarna ze besloot haar loopbaan in het bedrijfsleven op te geven. In 2005 studeerde ze af aan het Conservatorium van Amsterdam.

Simone beheerst een divers repertoire, met een breed palet aan stijlen. Dit blijkt uit haar keuze om composities te zingen van o.a Joe Henderson, Kenny Kirkland en Clare Fischer.

Deze songs bevatten subtiele harmonieën en zijn iconen van de moderne jazz. Zij zoekt haar artistieke expressie met respect voor de jazz traditie, maar is altijd op zoek naar nieuwe muzikale uitdagingen en improviseert graag; de laatste jaren is ze meer zelf gaan componeren.

I

Haar bandleden zijn niemand minder dan pianist Dirk Balthaus; bassist Thomas Winther Andersen, terwijl de flügelhorn & trompet is bespeeld door Ellister van der Molen samen met vaste drummer Nick van Wiggen.

Zij zijn allen van een internationale allure, en stuk voor stuk een fenomeen op hun instrument.

Misschien aardig te vermelden dat Thomas en Dirk komen van de landen Noorwegen en Duitsland, die zich recent op de OS van Pyeong Chang als 'eerste twee' hebben gekwalificeerd; PROFICIAT !!!.

Tegenwoordig wonen zij in Amsterdam. Aldus manifesteert NL zich met zowel mooi Schaats- als ook JAZZ-talent.

https://www.youtube.com/watch?v=4eOseV-YoIk

Locatie optreden:

VILLA RANDWIJCK

Catharina van Clevepark 10 te Amstelveen

Vrijdagavond 02 maart 2018 - tussen 20.00 TOT 23.00 UUR

'JAZZ IN DE BUURT' wordt geprogrammeerd door de 'Stichting Tpodium': www.tpodium.net

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie