Aan de gezagsdragers van het OV regio Amstelveen

24 februari 2018 om 00:00 Lokaal nieuws

Als bewoner van een van de grootste en best bekende ouderen complexen op de Keizer Karelweg, ben ik stom verbaasd door de nieuwe buslijnvoering, die ons nu verplicht om meer achter de geraniums te zitten.

Hoezo met de 172 lekker een middagje uit naar Amsterdam? Wij konden nog zelfstandig overal komen zonder teveel inspanning.

'Wij zijn oudjes en niet meer productief en zeuren over elke verandering, het is een kwestie van wennen' zeggen jullie! 'Neem maar de nieuwe 171 naar de woonboulevard Arena; daar kunnen jullie een middagje rondwandelen. Of 1,5 kilometer naar de Heuseplein lopen en een van de vele 347's/357's naar centrum Amsterdam pakken.'

Nou zeg, welke whizz-kid algorithme student heeft dit allemaal verzonnen? Onder de kreet van 'Je komt er sneller, vaker en duurzamer' zijn wij gedwongen een op-z'n-kop nieuwe dienstregeling te accepteren die voor ons gebruikers contra productief werkt.

Hoezo sneller?

Eerder, met 4 bussen per uur doordeweeks en nu 2 per uur. Ook Zondags, konden wij lekker relaxd; zonder te hoeven overstappen met onze pijnlijke gewrichten en loop-apparaten, naar Amsterdam CS rijden met alle haltes ertussen. Nu moeten we met 2 bussen per uur (en 1 op zondag) naar het Stadshart rijden en dan overstappen op een van de 347's om naar de hoofdstad te komen.

Hoezo vaker?

Nou, gek genoeg rijden we nu niet vaker maar minder vaak!

Hoezo duurzamer?

Ja wat betekent duurzaam hier? Erg vaag volgens mij maar 't klinkt goed!

De regering wil toch dat ouderen zich lekker lang thuis kunnen pensioneren, zonder dat ze een molensteen op de zorg moeten worden! Nou met dit soort verpletteren van de OV verzieningen is dat makkelijk geregeld. Het feit dat het ons moeilijker wordt gemaakt om onze huizen te verlaten en meedoen met de stadsgezelligheid, is een belediging van hoge orde.

Dus wat moeten we doen om dit terug te draaien?

Nou dat is een bureaucratische klus zeg! We zijn niet bang voor 'change' maar als we tegen deze onzin beleefd willen protesteren, worden wij geconfronteerd met de drie-koppige Hydra van...Vervoermaatschappij Connexxion, de Vervoerregio Amsterdam en natuurlijk de gemeente Amstelveen. Ze zijn samen verontwoordelijk voor dit huidige probleem maar met alle schaamte afgelegd, geven ze elkaar de schuld als je brieven naar de een of de ander stuurt. Sneller, vaker en duurzamer - nou zo als het nu is zeker niet!!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie