Mokhtar Alkhanshali uit Dave Eggers' De monnik van Mokka op 2 maart bij Libris Venstra

21 februari 2018 om 00:00 Activiteiten

Op vrijdag 2 maart komt Mokhtar Alkhanshali de hoofdpersoon uit Dave Eggers nieuwe en alom bejubelde boek De monnik van Mokka bij Libris Venstra op bezoek.

Het waargebeurde verhaal trekt de lezer mee in de 'American Dream' die de hoofdpersoon najaagt. Een droom over koffie, een boek vol prachtige verhalen over die donkerbruine warme drank. Een verhaal met een prachtige rol voor de koffiedynastie waar koffieleverancier van Venstra café, Boot, deel van uitmaakt. Geïnteresseerd? Kom en laat u vertellen over Jemen, over de oorlog en de geschiedenis van koffie.

De Monnik van Mokka heeft al veel goede recensies gekregen. En dat is volkomen terecht. Volgens de Volkskrant weet Eggers van 'de Jeminitische koffie een razend spannende oorlogsthriller te maken, laat dat maar aan Dave Eggers over'. Volgens Trouw 'lijkt het misschien op een sprookje over koffie, maar het is veel meer een pleidooi voor compassie en een open samenleving waarin iedereen kansen krijgt. Het verhaal is verbijsterend en door Eggers vakkundig, met vaart en respect voor zijn voornaamste bron, Mokhtar Alkhanhsali, opgeschreven.'

Mokhtar, een man met een passie voor koffie, een man met een bijzonder verhaal.

Mokhtar komt op 2 maart naar Amstelveen en wordt geïnterviewd door Ivan Borghstijn. Daarna is er ruimte voor vragen. Vanzelfsprekend is er voor alle aanwezigen een goede kop Boot koffie.

Venstra's barista Michiel en boekverkoper Remco Houtepen zijn al fan. Bent u dat binnenkort ook? Dat kan niet anders!

Toegang is gratis.

Aanmelden graag via www.venstra.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie