Wethouder Raat slachtoffert aannemer Bartijn Dekker van Bouwheere

20 februari 2018 om 00:00 Lokaal nieuws

In de uitzending van het AvroTros-programma Opgelicht?! van 28 november 2017 heeft wethouder Raat zich erg negatief uitgelaten over bouwbedrijf Bouwheere en Bartijn Dekker. De reden hiervan was dat Bouwheere begonnen was met de sloop van het gebouw van Florencius waarvoor de gemeente nog helemaal geen vergunning had verleend. De verantwoordelijkheid voor de aanvraag voor deze vergunning lag echter bij hoofdaannemer About Projects B.V en niet bij onderaannemer Bouwheere maar dat verzoek is pas twee dagen voor aanvang van de sloopwerkzaamheden ingediend.

Door de uitlatingen van Raat heeft het gezin van Dekker onuitwisbare schade opgelopen en heeft het bedrijf met een groot omzetverlies te kampen. De toekomst voor Dekker, zijn gezin en bedrijf zijn hierdoor uitzichtloos geworden. Ondanks dat hij op de hoogte was of op de hoogte moest zijn dat de zaak anders in elkaar stak heeft hij de feiten op nationale televisie zo verdraaid dat zijn eigen falende handelen gecamoufleerd werd. Hij heeft zich hierbij schuldig gemaakt aan belediging, laster en smaad waarvoor Dekker inmiddels aangifte heeft gedaan bij de politie.

Dekker heeft wethouder Raat vandaag per brief gesommeerd zijn uitlatingen te rectificeren en overweegt een schadeclaim in te dienen bij het College van B&W.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie