AV Startbaan: Goud, zilver en brons bij indoor in Amsterdam

19 februari 2018 om 00:00 Sport

Op zondag 18 februari deden ruim 40 pupillen en junioren van AV Startbaan mee aan een indoorwedstrijd in Amsterdam. Aan deze wedstrijd deden veel pupillen en junioren mee van verenigingen uit het hele land. Toch eindigden veel pupillen en junioren in de top 10 of zelfs op het podium.

Goud, zilver en brons

De dag begon al goed voor de allerjongste pupillen. Bij de jongens mini pupillen scoorde Yaban Mentes persoonlijke records op alle onderdelen en werd daarmee eerste (goud dus!). Ook de meisjes mini pupillen deden het heel erg goed. Ziva Lansdaal werd derde (brons) en dat is erg knap als je ook nog eens moet hoogspringen. Lauren Timucin scoorde ook persoonlijke records op alle onderdelen bij de meisjes B pupillen. Door een wel heel snelle 40 meter sprint in 6.89 seconden werd zij heel knap tweede (zilver). De laatste podium plaats voor de jeugd van AV Startbaan was voor Sophie Lucas bij de meisjes A1 pupillen. Na een felle strijd met haar rivale Maud de Jong van AV'23 en gelijke scores bij het hoogspringen en kogelstoten, trok Sophie aan het langste eind door een nieuw persoonlijk record te lopen op de 60 meter sprint in 9.25 seconden. Goud voor Sophie dus.

Top 10

Alle meisjes mini pupillen eindigden in de top 10 met ook persoonlijke records op bijna alle onderdelen. Lauren Gerritsen (vierde), Ashley van der Velden (vijfde) en Sibel Timucin (zevende) hebben erg knappe prestaties geleverd, als je bedenkt dat ze ook nog eens moesten hoogspringen. Bij de meisjes C pupillen werd Gioia Pierik knap achtste.

Bram Haselaar deed het erg goed bij de jongens C pupillen. Met een hele hoge puntenscore van maar liefst 1121 punten werd hij knap zesde. Jarit Kershof werd negende bij de jongens B pupillen mede door een sprong van 3.25 meter bij het verspringen. Bij de jongens A2 pupillen van Startbaan ging de strijd tussen Florian Hasse en Steven Waasdorp om de beste klassering. Beide jongens scoorden persoonlijke records bij het kogelstoten. Uiteindelijk werd Florian negende en Steven met 8 punten verschil tiende.

Bij de meisjes junioren C werd Romee van Dam knap achtste op de 60 meter sprint. Laura Hasse baarde opzien met een vijfde plaats bij het hoogspringen voor D junioren met een sprong over 1.31 meter. Romee werd eveneens vijfde bij het verspringen met een sprong van 4.77 meter.

Ook alle andere pupillen en junioren hebben het supergoed gedaan met heel veel persoonlijke records.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie