Amstelveen Heemraad haalt eerste zege in 2018

21 februari 2018 om 00:00 Sport

AMSTELVEEN AMVJ en BOL deelden zaterdag de punten in de tweede klasse. Amstelveen Heemraad behaalde de eerste overwinning in 2018. Ouderkerk won de derby tegen RODA '23 in 4D. Rkavic was in eigen huis te sterk voor Amsterdam FC. Sporting Martinus en Vlug en Vaardig spelen gelijk.

ZATERDAGVOETBAL

2A BOL - AMVJ 0-0 (0-0)

In Broek op Waterland ging AMVJ op bezoek bij de koploper, in de wetenschap dat het daar nog nooit verloren had. De toeschouwers zagen twee ploegen aan het werk die met veel inzet en wilskracht probeerden om de volle winst binnen te halen. De twee verdedigingen konden ECHTER tevreden zijn want er werd niet gescoord. Het bleef 0-0 waardoor AMVJ, ook onder leiding van trainer Kumar ongeslagen bleef bij BOL.

2A Amstelveen Heemraad - EDO 5-3 (4-2)

Amstelveense Heemraad won zaterdag na een serie nederlagen thuis van EDO. Het elftal van trainer Laurens ten Heuvel kwam echter wel eerst op achterstand. Binnen 15 minuten stond het al 0-2 voor de bezoekers. Maar Amstelveen herpakte zich en halverwege de eerste helft zorgde Sven Boelsman voor de aansluittreffer, 1-2. Vijf minuten na dit doelpunt werd het gelijk toen Sven Boelsma met zijn tweede goal van de middag de 2-2 op het scorebord bracht. Een aanvallend Amstelveen Heemraad zet daarna door. Jos Hey zette de ploeg in de 32ste minuut op 3-2 voorsprong. Nog voor het einde van de eerste helft moet EDO met 10 man verder vanwege een rode kaart na een overtreding op Robin Oussoren. Met een schitterende goal zorgde Maarten Zwaan voor een 4-2 ruststand. In de tweede helft bracht hij zijn ploeg op 5-2 voorsprong. EDO deed nog wel wat terug en verkleinde de achterstand naar 5-3. Dirk Roelofsen voorkwam daara met een uitstekende redding dat EDO weer in de wedstrijd kan komen. Het bleef 5-3.

4D RODA '23 - Ouderkerk 1-3 (0-2)

Trainer Peter Grifhorst ging met Ouderkerk zaterdag op bezoek bij zijn oude club RODA '23. De Amstellandse derby werd uiteindelijk gewonnen door de Ouderkerkers. Binnen drie minuten had Ouderkerk al een 0-1 voorsprong dankzij een goal van Jesse Kiers. In de 12de minuut vergrootte Jeffrey Veneman de voorsprong naar 0-2. De wedstrijd werd in feite in de 48ste minuut beslist door de goal van Georginio Lens die de 0-3 op het scorebord bracht. In de slotfase redde Jorn van Wieringen de eer voor RODA '23 door er 1-3 van te maken.

4D RKAVIC - Amsterdam FC 4-0 (3-0)

RKAVIC maakte in eigen huis geen fout en versloeg het bezoekende Amsterdam overtuigend met 4-0. Bij rust hadden de Amstelveners al een voorsprong van 3-0. Laurens Out zette VIC op 1-0 voorsprong. Gabriel en Delano zorgden ervoor dat de eerste helft werd afgesloten met een 3 - 0 voorsprong. Ook in de tweede helft was RKAVIC de betere ploeg. Met zijn tweede goal van de middag bepaalde Laurens Out de eindstand op 4-0.

4D Sporting Martinus - Vlug & Vaardig 2 - 2 (1 - 2 )

Sporting Martinus kwam zaterdag al in de eerste helft op 0 - 2 achterstand en moest hard werken om terug te komen in de wedstrijd. Gelukkig voor de Martianen verkleinde Ronald Rensema nog voor rust de achterstand tot 1 - 2. In de tweede helft ging Sporting Martinus op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er ook want Broers zorgde voor de 2 - 2.

4D RAP - TABA 2-6