'Check je houdbaarheid' in Kenniscafé bibliotheek

16 februari 2018 om 00:00 Lokaal nieuws

AMSTELVEEN Journaliste en auteur Hanny Roskamp vertelt zondag 25 februari in het maandelijkse Kenniscafé in Bibliotheek Stadsplein over het boek 'Check je houdbaarheid' . Hierin staan de nieuwste medische inzichten op 31 onderdelen van de gezondheid inclusief (zelf)testen en de laatste 'anti-aging' adviezen.

Het is bekend dat een verstandig leefpatroon veel ouderdomsklachten kunnen voorkomen. Journalist Hanny Roskamp zocht uit wat de nieuwste inzichten zijn over een verstandig leefpatroon en elke nieuwe medische inzichten kunnen helpen gezonder en langer te leven, en schreef er een boek over.

.

In het boek 'Check je houdbaarheid' behandelen de auteurs Hanny Roskamp en Pim Christiaans 31 onderdelen van de gezondheid, van bloeddruk tot hormonen en van genen tot geheugen. Per onderdeel komen de beste (zelf)testen en de laatste anti-aging adviezen aan bod.

De hoeveelheid medische kennis over het positief beïnvloedden van gezondheid groeit de laatste jaren explosief. Het verdubbelt zich om de 2 jaar. Maar die kennis heeft gemiddeld 15 jaar nodig om door te dringen tot het grote publiek. Hanny Roskamp stelt zich ten doel dit te versnellen. Zij dook met journalist Pim Christiaans in wetenschappelijke archieven en interviewde tientallen wetenschappers opzoek naar onderzoeken waarvan we weten dat ze goed zijn, maar die nog niet worden toegepast.

Kenniscafé 'Check je houdbaarheid' vindt zondag 25 februari van 11.30 tot 12.30 uur plaats in Bibliotheek Stadsplein. Kosten 5 euro voor leden en 10 euro voor niet leden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie