RODA´23 speelt gelijk tegen Ouderkerk

14 februari 2018 om 00:00 Sport

AMSTELVEEN RODA´23 speelde zondag met 3-3 gelijk in een leuke regionale derby in 3C. Koploper SDZ was te sterk voor Sporting Martinus. NFC blijft na winst koploper in 4C en Nautilus won met ruime cijfers in 5C.

ZONDAGVOETBAL

3C RODA '23 - Ouderkerk 3-3 (1-3)

De wedstrijd was amper 2 minuten oud toen de score werd geopend door Ouderkerk. Mitchel Melissen zette vanaf de linkerkant scherp voor waar Remy van Luijn van dichtbij 0-1 maakte. Dit doelpunt gaf zoveel vertrouwen aan de Ouderkerkse ploeg die het initiatief nam in de wedstrijd. Maar ook de aanvallen van RODA '23 waren niet van gevaar ontbloot en doelman Jarno de Jong moest meerdere malen zijn kwaliteiten tonen. Na 27 minuten spelen was Ouderkerk opnieuw succesvol. Jelle van Barneveld speelde Mitchel Melissen aan de linkerkant aan. Die draaide naar binnen en gaf een schot dat onhoudbaar was voor doelman Daan Stevens, 0 - 2. In de slotfase van de eerste helft vielen er nog twee goals. De eerst was het Desley Douglas die vanaf de rechterkant met een goed genomen vrije trap keeper Stevens in de kleinste hoek verraste en de stand op 0 - 3 bracht. Nog voor het fluitsignaal voor de rust deed RODA wat terug. Martijn Guitink speelde Romello Austin goed aan die het strafschop gebied binnen liep en doelman De Jonge kansloos liet, 1-3.

In de tweede helft kwam RODA steeds beter in de wedstrijd en begon te jagen op de aansluittreffer. In de 59ste minuut kreeg de ploeg loon naar werken. Na goed voorbereidend werk van Melvin Joling kon Tim Plemper de achterstand verkleinen naar 2 - 3. Ouderkerk kreeg het steeds moeilijker en toen bij een goed genomen hoekschop van Tim Engeln slecht werd gedekt kon Martijn Guitink de gelijkmakende goal scoren, 3 - 3. In de spannende slotfase kregen beide teams nog mogelijkheden om te scoren. Maar het bleef 3 - 3.

3C SDZ - Sporting Martinus 4-2 (3-1)

Sporting Martinus verloor zondag het uitduel tegen koploper SDZ. De harde koude wind maakte dat het voor voetballers en supporters een beetje afzien was. Doelpunten vielen er vrij snel. Na 10 minuten kwam SDZ op 1-0 voorsprong, maar nog geen drie minuten daarna zorgde Jesse Correia voor de gelijkmaker, 1-1. SDZ werd sterker en met een hoekschop die er ineens in ging kwam de koploper op 2-1 voorsprong. Nog voor de pauze kwam Martinus door een dubieuze strafschop op 3-1 achterstand. Hoewel de ploeg van trainer Ron Gerlof na de pauze tegen de harde wind in speelde, werd er hard gewerkt. Het sterkere SDZ kwam op 4-1 voorsprong maar een kwartier voor tijd deed Martinus wat terug. Hassan Makdan verkleinde de achterstand naar 4-2. Verder liet SDZ het niet komen.

4E DSK - NFC 0-3 (0-0)

Koploper NFC maakte zondag geen fouten gemaakt tegen de voorlaatste ploeg van de afdeling. Na een wat matige eerste helft stond het nog 0 - 0. In de tweede helft begreep NFC dat er druk moest worden gezet en dat gebeurde ook. DSK kwam er niet meer aan de pas en moest steeds vaker hoekschoppen toestaan. Bij een goed genomen corner stond Lennart Leest op de goede plek en kopte fraai de 0-1 binnen. Een kwartier daarna zorgde Sander Klaver voor voorbereidend werk. Zijn voorzet werd door Rogier Starke goed binnen geschoten, 0-2. In de slotfase scoorde NFC nog een derde goal. Rogier Starke werd in het strafschopgebied onderuit gehaald en vanaf 11 meter maakte Robin Visser 0-3. In de slotfase moest doelman Lendl Keizerweerd geblesseerd het veld verlaten nadat een speler van DSK vrij onbesuisd op hem in liep.

5C WVHEDW - Nautilus 1 - 6

Nautilus won in de vijfde klasse C met forse cijfers van het op de 12 plaats staande WVHED. Het werd maar liefst 1 - 6. Op de ranglijst vertoeft de Amstelveense vijfde klasser nu met 19 punten uit 12 gespeelde wedstrijden in de middenmoot.