Verkeershinder Beneluxbaan door werk aan gasleiding

8 februari 2018 om 00:00 Lokaal nieuws

AMSTELVEEN In verband met werkzaamheden aan een gasleiding wordt de af- en oprit van de Oranjebaan naar de Beneluxbaan op donderdag 15 en vrijdag 16 februari afgesloten voor verkeer.Tot eind april wordt er ter hoogte van de werkzaamheden één rijbaan afgezet op de Beneluxbaan.Het fietspad langs de Beneluxbaan vanaf de Oranjebaan tot de Rembrandtweg wordt langdurig afgesloten voor (brom)fietsers. De fietsomleidingsroute is te vinden amstelveenlijn.nl/gasunie

De werkzaamheden aan de gasleiding houden verband met de komende ombouw van de Amstelveenlijn. Om de kruispunten Kronenburg en Zonnestein ongelijkvloers te kunnen, gaat de Gasunie de gasleiding verleggen die ligt tussen de Rembrandtweg en Onderuit. Dit gebeurt met behulp van een gestuurde boring.

Tot eind april worden hiervoor werkzaamheden verricht op werkdagen tussen 7.00 en 19.00 uur. Op dagen dat er geboord en ingetrokken wordt kan het eventueel uitlopen tot deze activiteiten gereed zijn. De werkzaamheden bestaan onder andere uit het inrichten van de werk- en opslagterreinen, het lassen van de stalen buizen, de daadwerkelijke boring, het intrekken van de gasleiding en het opruimen van de werk- en opslagterreinen. Nabij de werkterreinen sprake zijn van geluidshinder.

Bij een gestuurde boring wordt een buis/leiding onder de grond doorgetrokken, waarbij alleen het begin- en eindpunt bovengronds komen. Dit levert minder overlast op voor de omgeving dan een open ontgraving, omdat er geen sleuven gegraven hoeven te worden. Nabij de werkterreinen zal wel sprake zijn van geluidshinder.

Ook zal er hinder zijn voor het verkeer. Tot eind april is ter hoogte van de werkzaamheden maar één rijbaan op de Beneluxbaan beschikbaar voor het verkeer. Op donderdag 15 en vrijdag 16 februari vindt het boren en intrekken van de gasleiding plaats. De af- en oprit van de Oranjebaan is op deze twee dagen gestremd voor het verkeer.

Het fietspad langs de Beneluxbaan vanaf de Oranjebaan tot de Rembrandtweg zal langdurig afgesloten zijn voor (brom)fietsers. De fietsomleidingsroute vindt u op amstelveenlijn.nl/gasunie

Vragen over deze werkzaamheden kunnen gesteld worden via info@amstelveenlijn.nl of 020 - 470 4070 (24 uur per dag/7 dagen per week bereikbaar). Ook zijn er iedere woensdagmiddag van 12.00 tot 17.00 uur experts van de Amstelveenlijn aanwezig in het belevingscentrum Amstelveen InZicht (Stadsplein 103, 2e verdieping in de bibliotheek).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie