Tosca (Puccini) van de The Royal Opera House London te zien in Cinema Amstelveen

8 februari 2018 om 00:00 Activiteiten

Maandag 12 februari 19.30 uur en zondag 4 maart 11.30 uur is de opera Tosca van Puccini (semi-live) te zien in Cinema Amstelveen.

In één van 's werelds meest gevierde opera's, biedt Tosca drama, passie en hemelse muziek. Deze uiterst herkenbare muziek van Tosca is al vaak te horen geweest in film- en TV producties, recentelijk nog als soundtrack bij een daverende actiescène in de James Bond thriller Quantum of Solace.

De locatie is Rome in het jaar 1800 en het verhaal volgt de schilder Mario Cavaradossi die gearresteerd en ter dood veroordeeld wordt door Scarpia, de sadistische politiecommissaris. Mario's vrijheid en leven kunnen slechts gered worden als zijn geliefde, Tosca, zichzelf aan Scarpia overgeeft.

Deze productie wordt gedirigeerd door Dan Ettinger en de Canadese sopraan Adrianne Pieczonka schittert als Tosca. De Malteser tenor Joseph Calleja vertolkt de rol van Cavaradossi, naast de Canadese basbariton Gerald Finley, die de rol van Scarpia zingt.

Het optreden duurt drie uur, inclusief twee pauzes waarin exclusieve 'achter de schermen' beelden te zien zijn en interviews met de cast en het creatieve team achter Tosca.

Tosca wordt in het Italiaans gezongen met Nederlandse ondertiteling.

De volgende productie van The Royal Opera House, seizoen 2018 is Christopher Wheeldon's opera The Winter's Tale op maandag 5 maart 19.30 uur.

Kijk op www.cinemaamstelveen.nl voor alle tijden en data.

Entreebewijzen zijn 24 uur per dag online te bestellen via www.cinemaamstelveen.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie