7 februari 2018 om 00:00 Sport

AMSTELVEEN RODA '23 heeft zondag uit bij Wijk aan Zee een uitstekend resultaat geboekt in 3C. Sporting Martinus haalde een nipte zege op eigen veld tegen Bloemendaal. Ouderkerk en De Kennemers hielden elkaar in evenwicht. NFC speelde gelijk tegen HBC en blijft voorlopig koploper in 4E. Nautilus was in 5C kansloos tegen koploper Geel Wit.

ZONDAGVOETBAL

3C Wijk aan Zee - RODA '23 0-4 (0-1)

RODA '23 blijft het goed doen in de derde klasse. De ploeg van trainer Cor ten Bosch nam zondag vanaf het eerste fluitsignaal het initiatief. Met een kopbal was Tim Plemper dichtbij een goal maar de bal ging naast. RODA '23 was de betere ploeg, maar maar moest toch alert zijn op gevaarlijke counters van thuisploeg. Na 43 minuten spelen viel de eerste goal van RODA '23. Tim Plemper werd neergelegd in het strafschopgebied en Martijn Guitink voltrekt het vonnis feilloos, 0-1. Het duurde in de tweede helft tot de 70ste minuut tot er weer een goal viel. Een door Niels Vahlkamp genomen vrije trap wordt door de doelman weg gestompt voor de voeten van Melvin Joling die voor 0-2 zorgde. Vijf minuten later was Tim Plemper met een knappe solo actie ongrijpbaar voor de vijandelijke defensie en hij bracht de stand op 0-3. Het slotakkoord was voor Melvin Joling die voor 0-4 zorgde. RODA blijft door deze overwinning de nummer 2 op de ranglijst van 3C met 28 punten uit 13 wedstrijden, 2 puntjes minder dan koploper SDZ.

3C Sporting Martinus - Bloemendaal 1-0 (1-0)

Tegen de nummer 5 van de ranglijst, Bloemendaal, deed Sporting Martinus zondag thuis goede zaken gedaan. Het werd voor de toeschouwers een leuke wedstrijd onder zeer koude weersomstandigheden. De enige treffer van de wedstrijd werd kort voor rust gescoord. Na een goed genomen vrije trap kopte Siem Klok binnen en hij zette zijn team zo op 1-0 voorsprong. In de tweede helft ging Bloemendaal op zoek naar de gelijkmaker. Doelman Niels Wuthrich moest eenmaal gestrekt voor een goede redding. Sporting Martinus probeerde met counters de voorsprong te vergroten, maar het lukte geen van beide teams om de score te veranderen. Het bleef 1-0.

3C SV Ouderkerk - De Kennemers 1-1 (0-1)

In Ouderkerk waren de thuisploeg en de De Kennemers aan elkaar gewaagd. De ploeg van trainer Lex van der Horst moest in de eerste helft het initiatief laten aan de Kennemers die een licht overwicht hadden. In de 32ste minuut kwamen De Kennemers op 0-1 voorsprong. Het spelbeeld veranderde in de tweede speelhelft. Ouderkerk werd toen de bovenliggende partij. Na 55 minuten spelen werd dat krachtsverschil uitgedrukt in de gelijkmaker die werd gemaakt door Sander Couperus, 1-1. In die stand kwam geen verandering meer. Ouderkerk blijft zijn positie in de middenmoot van de ranglijst behouden.

4E NFC - HBC 3-3 (1-1)

Het was zondag druk op het NFC-terrein waar de twee koplopers van de afdeling tegen elkaar speelden. Het werd een wedstrijd waarin HBC vooral in de eerste helft het beste van het spel had, maar daarnaast ook veel moeite met de counters van NFC. Binnen twee minuten was de ploeg van NFC-trainer Ruud Visser al trefzeker. Een lange bal over alles en iedereen heen werd door Sander Klaver opgepakt. Hij liet de goalie van HBC kansloos en zette NFC op 1-0 voorsprong. Na deze goal oefende HBC zware druk uit op de defensie van NFC. In de 40ste minuut kwam HBC langszij, 1 - 1. Dat was ook de ruststand van de wedstrijd.

NFC nam in het begin van de tweede helft het heft in handen. De ploeg nam na een schitterende combinatie tussen Sander Klaver en Kees Rikers de leiding waarbij laatstgenoemde de stand op 2 - 1 bracht. Met nog een minuut of 10 te spelen leek de beslissing te vallen. Doelman Bram Verhage van HBC legde Rogier Starke van NFC in het strafschopgebied neer en de strafschop werd door Robin Visser onhoudbaar binnen geschoten, 3-1. De wedstrijd werd wat onvriendelijk wat deels te wijten was aan de soms twijfelende houding van de scheidsrechter. Bij een vrije trap van HBC lette de verdediging van NFC niet goed op en werd verrast, 3 - 2. Kort daarop moest Luigi Olieberg met een tweede gele kaart van het veld. In blessuretijd zag HBC de kans om alsnog de gelijkmaker te scoren. Door het gelijke spel verander er niets in de kop van de ranglijst. NFC blijft koploper met 26 punten uit 10 wedstrijden . HBC heeft ook 26 punten uit 10 maar die ploeg heef een wedstrijd meer gespeeld. Op de loer ligt Zwanenburg dat nu derde is met 24 punten uit slechts 9 duels.

5C Nautilus - Geelwit 0-7

Nautilus was zondag in een uitwedstrijd een maatje te klein voor Geelwit, de koploper in 5C. Nautilus verloor met 0-7. Nautilus staat momenteel 7de op de ranglijst met 16 punten uit 11 gespeelde wedstrijden. Voorlopig nog vrij veilig.