Nieuwe Stadstekenaar Joanna Quispel live bij Boekhandel Blankevoort

30 januari 2018 om 00:00 Activiteiten

Op zaterdag 10 februari zal Boekhandel Blankevoort aan de Rembrandtweg 649 in Amstelveen als atelier én als onderwerp fungeren voor Joanna Quispel, de dan kersverse stadstekenaar van Amsterdam. Tussen 11:00 en 16:00 uur kunt u haar live aan het werk zien. Het plan is dat ze in die tijdspanne een aquarel ofwel twee tekeningen voltooit. Natuurlijk zullen er ook gesigneerde exemplaren van het boek 'Joanna Quispel: Portretten, pastels, linosnedes' te koop zijn.

Het is de vijfde keer dat Amsterdam een stadstekenaar aanwijst. Hamid el Kanbouhi (2014), Dieuwke Spaans (2015), Arie Schippers (2016) en Romy Muijrers (2017) gingen Quispel voor. De officiële overdracht is op 29 januari in het Stadsarchief. De kunstenares zal de stad op basis van haar observaties een jaar lang in tekeningen vastleggen.

Joanna Quispel: "Ik teken het liefst op de plekken waar veel gebeurt, waar veel mensen samenkomen. Een markt in de Bijlmer, de zomerse drukte in een zwembad, een veiling. Ik ga op zoek naar mooie en levendige onderwerpen waar ik de mensen (...) kan vastleggen." Kom dus vooral kijken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie