VVD: 'Park and Ride' bij carpoolplaats A9

30 januari 2018 om 00:00 Lokaal nieuws

AMSTELVEEN VVD-Burgerraadslid Arjan Gerritsen heeft voorgesteld om de carpoolplaats aan de Burgemeester Boersweg ter hoogte van het ziekenhuis uit te breiden en de functionaliteit te vergroten. Hij deed dat deze week in een commissievergadering. "Er zijn kansen om een (tijdelijke) Park and Ride te realiseren of bezoekersparkeren in het weekend voor het Stadshart mogelijk te maken."

Al lange tijd ligt er een carpoolplaats aan de Burgemeester Boersweg ter hoogte van het ziekenhuis. De carpoolplaats wordt veelvuldig gebruikt en is regelmatig ook vol. Het is echter niet duidelijk of de plaats ook wordt gebruikt waarvoor deze bedoeld is en of deze ten volle wordt benut. Gerritsen stelde hierover in de commissie Ruimte, Wonen en Natuur vragen aan verantwoordelijk wethouder Jeroen Brandes. "Het is zinvol om na te gaan of het huidige gebruik ook past binnen de huidige functie. Nevengebruik is op zich niet erg zo lang er geen vervelende situaties ontstaan, maar het is goed om dit inzichtelijk te maken. Daarnaast ziet de VVD kansen om de carpoolplaats in functionaliteit en capaciteit te vergroten', aldus Gerritsen.

De carpoolplaats heeft in totaal 96 plaatsen voor auto's en ligt nabij de A9 aan de rand van Amstelveen, maar toch dicht bij belangrijke functies. De VVD wil graag inzicht in het huidige gebruik, zowel in capaciteit als in doel van het gebruik. Tegelijkertijd zou er een onderzoek gestart moeten worden naar uitbreiding in functionaliteit en capaciteit.

Gerritsen denkt daarbij aan realisatie van een (tijdelijke) Park and Ride, of om bezoekersparkeren in het weekend voor het Stadshart mogelijk te maken. Dat kan met gebruikmaking van het reeds aanwezige openbaar vervoer of een 'Stadshart-express' naar het Stadshart. Er zouden volgens hem ook deelfietsen gestald kunnen worden, zodat mensen de stad in kunnen fietsen naar hun bestemming in plaats daarvoor de auto te gebruiken.

Met de werkzaamheden aan de A9, de Amstelveenlijn en het voormalige KPMG kantoor in het verschiet, kan volgens Gerritsen op deze locatie autoverkeer buiten de bebouwde kom gehouden worden. zowel doordeweeks als in het weekend.

Wat de VVD betreft wordt de uitbreiding van de capaciteit en functionaliteit van de Carpoolplaats onderdeel van het gemeentelijke maatregelenpakket voor de lokale infrastructuur rond de realisatie van de A9 en Amstelveenlijn. Gerritsen: "'Nadien kan altijd nog besloten worden om de functionaliteit en de capaciteit weer terug te brengen naar het huidige niveau, maar tot die tijd ligt hier wat ons betreft een grote kans. Het levert een bijdrage aan minder geluidoverlast, minder verkeersdruk en verbetering van de luchtkwaliteit. Het biedt een duurzaam alternatief en is goed voor de bereikbaarheid en leefbaarheid van Amstelveen."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie